Στο εδώλιο τρία άτομα για το μαύρο που έριξαν στις συχνότητες της ΕΡΤ στην Λέσβο- Εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ στον Όλυμπο

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου οδηγούνται τρία άτομα για την εισβολή στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ στον Όλυμπο Λέσβο το καλοκαίρι του 2013.


Συγκεκριμένα ο πρώην Ειδικός Διαχειριστής της ΕΡΤ και δύο ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών Λέσβου. Η δίκη θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη στις 19 του Σεπτέμβρη.

Δύο μήνες μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013, οι δύο ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών πραγματοποιώντας  διάρρηξη στις εγκαταστάσεις του κέντρου εκπομπής στον Όλυμπο Λέσβου,  βύθισαν στο μαύρο τις συχνότητες της ΕΡΤ σε Λέσβο, Λήμνο, Αϊ-Στράτη, Οινούσσες, Χίο, Ψαρά, Ικαρία και Σάμο.  Η εισβολή στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ είχε γίνει χωρίς καμία ενημέρωση των εργαζομένων της ΕΡΤ, στων οποίων την ευθύνη ήταν και είναι τα κτίρια και τα μηχανήματα στα Κέντρα Εκπομπής της ΕΡΤ. Δε ζητήθηκαν ούτε τα κλειδιά, ούτε διεξήχθη οποιαδήποτε διαδικασία παραλαβής – παράδοσης, όπως προβλέπεται σε περιπτώσεις κατά τις οποίες πανάκριβος εξοπλισμός αποτελεί περιουσία του Δημοσίου και είναι χρεωμένος σε υπαλλήλους.

Μάλιστα υπό το φόβο αντιδράσεων, η εισβολή στις εγκαταστάσεις του Ολύμπου έγινε με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Επισήμως η αστυνομία αρνείται μέχρι και σήμερα τη συμμετοχή της σε αυτή την επιχείρηση!!!

Ο τότε διαχειριστής προφανώς πιεζόμενος από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και θέλοντας να ρίξει μαύρο σε κάθε μονάδα εκπομπής της ΕΡΤ, προχώρησε και στην περίπτωση της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ στην παράκαμψη όλων των νόμιμων διαδικασιών, αναθέτοντας σε γνωστό ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού τη «βρόμικη» δουλειά. 

Μετά την εισβολή στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ τον Αύγουστο του 2013, εργαζόμενοι της ΕΡΤ μαζί με εκπροσώπους σωματείων και φορέων, ενημέρωσαν την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης σχετικά με τις μη σύννομες διαδικασίες εισβολής στο Κέντρο Εκπομπής και τον κίνδυνο, που διέτρεχαν πλέον οι πανάκριβες εγκαταστάσεις, οι οποίες ανήκουν στους πολίτες αυτής της χώρας.

Πηγη ΕΡΤ/ Ρεπορτάζ: Ηλίας Μαραβάς