Στο έργο αντικατάστασης αγωγού μεταφοράς αρδευτικού δικτύου Ιππείου ο Δήμαρχος Λέσβου

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, επισκέφθηκε την περιοχή του Ευεργέτουλα


Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, επισκέφθηκε την περιοχή του Ευεργέτουλα, όπου ενημερώθηκε για την έναρξη του έργου αντικατάστασης αγωγού μεταφοράς αρδευτικού δικτύου Ιππείου , στην περιοχή «Μυλέλια», που εκτελεί ο Δήμος Λέσβου.

Η αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού άρδευσης, έργο που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου, θα επιλύσει το χρόνιο πρόβλημα των διακοπών στην παροχή νερού, που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής, λόγω των πολλαπλών βλαβών στο πεπαλαιωμένο δίκτυο άρδευσης.

Ειδικότερα, το εν λόγω έργο προϋπολογισμού 181.000 Ευρώ, περιλαμβάνει την αντικατάσταση τμήματος αγωγών άρδευσης, του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και την επισκευή αντλιοστασίου στην περιοχή των Τοπικών Κοινοτήτων Ιππείου , Κεραμειών και Συκούντας.

Σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος, Σπύρος Γαληνός, είπε ότι πρόκειται για ένα έργο πνοής για την Δημοτική Ενότητα Ευεργέτουλα, με σημαντική συμβολή στην αγροτική οικονομία και στην ουσιαστική στήριξη των αγροτών, επισημαίνοντας ότι εντάσσεται σε ένα πλέγμα παρεμβάσεων του Δήμου Λέσβου, με στόχο την ανάπτυξη της Λεσβιακής υπαίθρου, κάτι που αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής. Τόνισε, ακόμη, ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε το σημαντικό αυτό έργο να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν συντομότερα.


Στην επίσκεψή του στο έργο αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού άρδευσης, στην περιοχή «Μυλέλια», τον Δήμαρχο συνόδευσαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ιππείου, Στέλιος Ζουριδάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κεραμιών, Βασίλης Σουσαμλής, η Πρόεδρος της Κοινότητας Συκούντας, Ειρήνη Χλιάτζου και ο Πρόεδρος του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου, Προκόπης Σινάνης.,