Ανακοινώσεις για καλή σχολική χρονιά από κόμματα, φορείς και συλλόγους της Λέσβου

Ανακοινώσεις για καλή σχολική χρονιά


Ένωση συλλόγων γονέων & κηδεμόνων Δήμου Λέσβου

 Το Δ.Σ. της Ένωσης συλλόγων γονέων & κηδεμόνων Δήμου Λέσβου με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς θα ήθελε να ευχηθεί καλή σχολική χρονιά με υγεία,  τόσο στους μαθητές όσο και στους γονείς, δασκάλους και καθηγητές.

 Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με πολλά προβλήματα τόσο από τις επιπτώσεις του πρόσφατου σεισμού όσο και από παλαιά χρόνια προβλήματα .

Το νέο Δ.Σ. της Ένωσης με πολύ όρεξη και με μεθοδικότητα και σοβαρότητα είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα στο πλευρό των συλλόγων για να βοηθήσει και να συμβουλέψει όποτε του ζητηθεί.

Μέσα από τις επιτροπές που συμμετέχουν τα μέλη του Δ.Σ. με τις ενέργειές του και τις παρεμβάσεις τους προασπίζουν τα συμφέροντα των σχολείων . Με προσωπικές συναντήσεις με τους αρμόδιους και με έγγραφα στα αντίστοιχα υπουργεία ζητούνται να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που έχουν τα σχολεία μας (καθαρίστριες ,επιπλέον χρηματοδότηση κ.α. ) .

Μέχρι σήμερα το νέο Δ.Σ. με ενέργειές του πέτυχε να δοθεί λύση στα εξής άμεσα προβλήματα που αντιμετώπισε   

Αλλαγή διορθωτικού κέντρου για τους υποψηφίους της Λέσβου των πανελλαδικών του 2017  (αδικαιολόγητες χαμηλές βαθμολογίες τις προηγούμενες χρονιές ιδίως στο μάθημα της Έκθεσης)
Αλλαγή της ώρας εξετάσεων των εξ αναβολής Πανελλαδικών εξετάσεων (είχαν ορισθεί στις 16:00 με έντονο καύσωνα)  

Ποσόστωση λόγω σεισμού για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών της Λέσβου .

    Βρισκόμαστε ακόμα στην διαδικασία αντιμετώπισης για την ποσόστωση για τους υποψηφίους για τις στρατιωτικές σχολές και τα σώματα ασφαλείας .

Ενημερώνουμε τους συλλόγους ότι είμαστε στο πλευρό τους για να βοηθήσουμε αρκεί να μας το ζητήσουν και ότι έγγραφα στέλνουν  να τα κοινοποιούν στην Ένωση ώστε και γνώστες να είμαστε αλλά και αν μπορούμε να βοηθήσουμε ή να συμβουλέψουμε .

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Όπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στη Λέσβο, για δεύτερη συνεχή χρονιά, τα σχολεία ανοίγουν έτσι όπως θα έπρεπε: με καθηγητές, δασκάλους και βιβλία. με το αυτονόητο δηλαδή. Αυτό το «αυτονόητο» όμως, αποτελούσε για πάρα πολλά χρόνια μια επιδίωξη χωρίς αποτέλεσμα, μια προσδοκία ανεκπλήρωτη. Είναι μια νίκη της κοινωνίας μας και είμαστε περήφανοι που έγινε πράξη από τα πρώτα κιόλας χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες  του νησιού μας,  σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, αυτή η χρονιά να είναι μια χρονιά  επιτυχιών  σε ότι στοχεύουν και ονειρεύονται για το μέλλον τους. 

Ακόμα και τα δεκάδες σχολεία που έπαθαν μικρότερες ή μεγαλύτερες  ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό  που έγινε πριν από τρείς μήνες,  είναι  στην συντριπτική πλειοψηφία τους έτοιμα να  δεχτούν  μαθητές, δασκάλους και καθηγητές. Στις ελάχιστες περιπτώσεις  σχολείων που υπέστησαν σοβαρότερες ζημιές και ολοκληρώνεται τώρα η αποκατάστασή τους,  η αναστάτωση που θα υποστούν,  μαθητές, καθηγητές, δάσκαλοι και γονείς θα είναι η μικρότερη δυνατή. 

Ο  ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου και ο βουλευτής του Γ. Πάλλης, συγχαίρουν όλους και όλες, που το προηγούμενο διάστημα, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα προσπάθησαν για την επούλωση των πληγών που άνοιξε αυτή η καταστροφή και στην εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού 


«Χαιρετισμός Προϊσταμένου της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου για την έναρξη της Σχολικής Χρονιάς»

Αγαπητοί συνάδελφοι, μαθητές και γονείς,

Ευχαριστώ από καρδιάς τους Δ/ντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων των Σχολικών Μονάδων που είχαν την ευγενή καλοσύνη να μας καλέσουν στο σημερινό αγιασμό αλλά λόγω του καταστροφικού σεισμού που έπληξε το νησί μας στις 12 Ιουνίου 2017, σήμερα θα παρευρεθώ στον Αγιασμό των Σχολείων της περιοχής του Πολιχνίτου.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με καλύτερες προϋποθέσεις αφού τακτοποιήθηκαν οι αποσπασμένοι και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και για πρώτη φορά έχουμε σχεδόν καλύψει τα τμήματα ένταξης.

Καλούμαστε να είμαστε σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση όλων των αντιξοοτήτων που θα εμφανιστούν και την επίλυση των προβλημάτων που θα προκύψουν.

Σας εύχομαι μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με αισιοδοξία και δύναμη.

Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου

Καπιωτάς Μιχαήλ