ΝΟΔΕ Λέσβου: «Τραγελαφική η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς»-«Αδιαφορία για τα σεισμόπληκτα σχολεία»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αν όχι γελοία, σίγουρα τραγελαφική, μπορεί να χαρακτηριστεί η ανακοίνωση που κοινοποίησε η Νομαρχιακή του κυβερνώντος κόμματος, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
           
« Όπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στη Λέσβο για δεύτερη συνεχή χρονιά, τα σχολεία ανοίγουν έτσι  όπως θα έπρεπε : με καθηγητές , δασκάλους και βιβλία.» αναφέρει στην ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ – Λέσβου και προσθέτει λίγο παρακάτω:  «Είναι μια νίκη της κοινωνίας μας και είμαστε περήφανοι που έγινε πράξη από τα πρώτα κιόλας χρόνιας της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

            Προφανώς η κυβέρνηση, χωρίς ίχνος ντροπής κοροϊδεύει κατάμουτρα, τους κατοίκους αυτού του νησιού, οι οποίοι πλέον έχουν καταντήσει κυριολεκτικά μάρτυρες της κυβερνητικής ανικανότητας.

            Αν μη τι άλλο, είναι επόμενο να περιοριστούν τα κενά στα σχολεία δεδομένου ότι έχουν μειωθεί οι θέσεις των εκπαιδευτικών στις μονάδες! Οπότε ποια κενά καλύφθηκαν; Αυτά που δεν υπήρξαν;

            Άραγε είναι περήφανη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  για το ότι δεν έχει στείλει ούτε ένα ευρώ για τα σχολικά κτίρια που υπέστησαν ζημιές μετά την 12η Ιουνίου; Η Λέσβος μόνη της, με δικά της χρήματα και δυνάμεις, προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της και σε αυτό το κομμάτι, βιώνοντας την κυβερνητική καρκινοβασία και μαλθακότητα, αν όχι αδιαφορία.

            Το Δημοτικό Σχολείο της Βρίσας πήρε παράταση να ανοίξει στις 14 του Σεπτέμβρη ωστόσο τίποτα δεν  εξασφαλίζει το ότι τα παιδιά θα ξεκινήσουν τότε τα μαθήματά τους. Άραγε το ενδεχόμενο το Δημοτικό Σχολείο της Βρίσας να μεταφερθεί προσωρινά στα Βατερά το έχει εξετάσει η κυβέρνηση; Αφενός μεν  γιατί τα παιδιά δεν θα πηγαινοέρχονται με λεωφορείο στο σχολείο,  δεδομένου ότι  το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού έχει εγκατασταθεί στα Βατερά έως ότου η Βρίσα ξαναγεννηθεί από τις στάχτες της , αφετέρου δε, επειδή οι μικροί  μαθητές δεν θα είναι αναγκασμένοι να περπατούν μέσα από τα χαλάσματα που εγκυμονούν κινδύνους για τη σωματική τους ακεραιότητα και ξυπνούν τους εφιάλτες του εγκέλαδου..

Τα δε λυόμενα που έφτασαν στο νησί δεν επαρκούν για να καλύψουν τις υφιστάμενες ανάγκες. Συγκεκριμένα, το  Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου μετατρέπεται  από 12θέσιο σε 6θέσιο με ότι αυτό συνεπάγεται στην ομαλή λειτουργία του εκπαιδευτικού έργου ειδικά στις τάξεις εκείνες που μπαίνουν οι βάσεις για την  γνώση και την εκπαίδευση των παιδιών.

Όσον αφορά στην ιδέα λειτουργίας των σχολείων το απόγευμα γι’ αυτή δεν ρωτήθηκαν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, αν όχι οι γονείς τουλάχιστον οι μαθητές,  αλλάζοντας άρδην τους ρυθμούς της ζωής τους, που περιλαμβάνουν φροντιστήρια και άλλες δραστηριότητες, προκειμένου με αυτό το τρόπο να «βολευτεί» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που δεν μπορεί να προσφέρει στο μέλλον την Ελλάδος τα .... αυτονόητα.

Αντί λοιπόν, η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρεί σε ανακοινώσεις που παρουσιάζουν μία ουτοπική κατάσταση και εκθέτουν την ίδια, καλό θα ήταν να ενημερώνει τους αρμόδιους υπουργούς του κόμματός της για την πραγματική κατάσταση.


ΝΟ.Δ.Ε. ΛΕΣΒΟΥ