Στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης η ΟΝΝΕΔ Λέσβου

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης από ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους

Η ΟΝΝΕΔ Λέσβου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης από ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, πραγματοποίησε την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Δημήτριο Καλλία.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Τσιαγκλιώτης Κώστας και Καπτανής Νίκος, η Τομεάρχης Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Τσιφλικιώτη Έλενα και ο Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΟΝΝΕΔ Λέσβου Στρατηγέλλης Γιώργος.

Προτεραιότητα δόθηκε στο θέμα των νέων δικηγόρων. Εξαιτίας των οικονομικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στο νησί, ο όγκος των νομικών υποθέσεων είναι περιορισμένος και ανακυκλούμενος. Κατά αυτόν τον τρόπο, το μέλλον των νέων δικηγόρων είναι αβέβαιο. Ιδιαίτερα, όταν η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών είναι δυσανάλογη με το χαμηλό εισόδημα. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το ΦΠΑ και το φόρο εισοδήματος αντιστοιχούν σε συνολικές επιβαρύνσεις της τάξεως του 76% του εισοδήματος. Επιπλέον, το ασφαλιστικό  σήμερα είναι το μεγαλύτερο βάρος του κλάδου, καθώς δε συνδέονται οι καταβαλλόμενες ασφαλιστικές εισφορές με τη συνταξιοδοτική παροχή.

Για την επιβίωση και την επαγγελματική αξιοπρέπεια των αυτοαπασχολούμενων εν γένει, μεταξύ των οποίων και οι δικηγόροι, είναι επιβεβλημένη η αλλαγή των φορολογικών και ασφαλιστικών συντελεστών, αποτέλεσμα της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής, η οποία στοχοποιεί και πλήττει των επαγγελματικό χώρο των δικηγόρων εξωθώντας τους στην ανέχεια.