"Αδέσποτα" ιπποειδή στους δρόμους της Λέσβου.... και όποιον πάρει ο Χάρος!

Ανακοίνωση από την ΚΙΒΩΤΟ Μυτιλήνης


Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε από ειδησιογραφικά sites για τα τροχαία δυστυχήματα με ιπποδειδή στην περιοχή Νέων Κυδωνιών Λέσβου, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο αλόγων και τον τραυματισμό δύο συμπολιτών μας.

Είναι προφανές ότι στο νησί μας -μετά τα σκυλιά και τα γατιά που πετιούνται στους δρόμους για να καταλήξουν «αδέσποτα»- έχουμε πλέον ‘ανέβει κατηγορία’- και παρατάμε στους δρόμους ΚΑΙ άλογα ΚΑΙ γαϊδουράκια, και ήδη τους προηγούμενους μήνες είχαμε επισημάνει τα αυξανόμενα περιστατικά κακοποίησης και εγκατάλειψης ιπποειδών στη Λέσβο (δείτε εδώ: ΔΤ (19/1/2017):

Κακοποιούνται και τα ιπποειδή στη Λέσβο https://www.facebook.com/notes/κι...)
και εδώ: ΔΤ (28/1/2017): Γαϊδουράκια & ‘γαϊδούρια’ στη Λέσβο


Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά, Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης απευθύνει ανοιχτή έκκληση σε όποιον συμπολίτη μας έχει στοιχεία για το περιστατικό να επικοινωνήσει ΑΜΕΣΑ μαζί μας, ώστε να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη όσοι παίζουν με τις ζωές ανθρώπων και ζώων. Όσοι γνωρίζουν κάτι σχετικό παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν μαζί μας είτε μέσω FB, είτε μέσω εμαιλ (kivotosmitilini@gmail.com) είτε τηλεφωνικά ( 698 784 9063). 

Επιπλέον, σημειώνουμε ότι ήδη από τις 25 Μαΐου 2017 είχαμε αποστείλει επιστολή στο Δήμο Λέσβου, τονίζοντας το πρόβλημα των «αδέσποτων» ιπποειδών και των κινδύνων που ελλοχεύουν, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Επικοινωνούμε μαζί σας ώστε να μας υποδείξει ο Δήμος Λέσβου τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου με τις οποίες πρέπει να συνεργαστούμε ώστε να προχωρήσουμε σε καταγραφή των ιπποειδών (κυρίως γαϊδουριών) στο νησί μας. 

Αυτή η δράση, την οποία μπορούμε να αναλάβουμε εξ ολοκλήρου και με δικά μας έξοδα σε συνεργασία και υπό την αιγίδα με τον Δήμο Λέσβου, θα μας επιτρέψει: (α) την ταυτοποίηση του ιδιοκτήτη του ζώου σε περίπτωση ανεύρεσή του και την επιστροφή του σε αυτόν. (β) την απόδοση ευθυνών στον ιδιοκτήτη του ζώου σε περίπτωση ατυχήματος/φθοράς ξένης περιουσίας. (γ) τη διαχείριση και φιλοξενία των ζώων των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν επιθυμούν πλέον να κατέχουν». ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ μετά δεν έχουμε λάβει ΚΑΜΙΑ απάντηση, και το αποτέλεσμα αυτής της αδιαφορίας είναι τα σημερινά ατυχήματα. Ελπίζουμε ότι μετά από δύο νεκρά άλογα και με δύο συνανθρώπους μας οι οποίοι είδαν το Χάρο με τα μάτια τους, οι αρμόδιοι θα αφυπνιστούν επιτέλους- και η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να συμβεί αυτό.