Στην έκθεση της BIENALE «Home Sweet Home» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης η ποτοποιία Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτη (PICS)

Ένα από τα σημαντικά έργα της BIENALE και συγκεκριμένα το «Home Sweet Home» του Bolkan Aslan, φιλοξένει η Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης.

Στα εγκαίνια, που πραγματοποιήθηκαν στις 17 Σεπτεμβρίου, επισκεφτήκαν το νησί μας και παρευρίσκονταν δημοσιογράφοι από ξένα ΜΜΕ (Τουρκίας, Αμερικής, Ευρώπης) καθώς και επισκέπτες από το χώρο της διανόησης και του πολιτισμού.

Στην έκθεση το παρόν έδωσε και η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης ντύνοντας την βραδιά με αρώματα γλυκάνισου.

Προσφέροντας το εξαιρετικό αυτό απόσταγμα, η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισιδώρος Αρβανίτης διδάσκει τις γεύσεις της γης της Λέσβου στους επισκέπτες του νησιού, αναδεικνύοντας την μοναδικότητα της τοπικής γαστρονομίας και το βάθος της παράδοσης που συνεχίζεται αναλλοίωτη εδώ και 123 χρόνια, αποστάζοντας στους 18 μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες, στο επισκέψιμο αποστακτήριο του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου.


Στο ισόγειο της Πινακοθήκης και στα πλαίσια πάντα της BIENALE, υπάρχουν δημιουργίες Λέσβιων εικαστικών καθώς και αντιπροσωπευτικά δείγματα της μόνιμης συλλογής, με την φροντίδα της επιμελήτριας Αθηνάς Χατζή.