58 προσαγωγές και 11 συλλήψεις από την ευρεία αστυνομική επιχείρηση «σκούπα» σήμερα στο κέντρο καταγραφής της Μοριας

Σε 58 προσαγωγές και 11 συλλήψεις προχώρησε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ, μετά από μεγάλη επιχείρηση στην ανοιχτή δομή του κέντρου φιλοξενίας της Μόριας στη Λέσβο.


Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί μετα από εντολή της ΕΛ.ΑΣ και της υπηρεσίας αύλου για την επιστροφή μεταναστών στην Τουρκία που έχουν απορριπτική απόφαση για χορήγηση ασύλου.

Οι μετανάστες μεταφέρονται αρχικά στην Αστυνομική Διεύθυνση Μυτιλήνης και μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των στοιχείων τους, στο προαναχωρησιακό κέντρο, οπου αναμένεται να απελαθούν τις επόμενες ημέρες.

Η αστυνομία έδρασε από πολύ νωρίς το πρωί και αιφνιδιαστικά, αφού σε προηγούμενες ανάλογες επιχειρήσεις, οι μετανάστες ξεσηκώνονταν και δημιουργούσαν εκτεταμένες ζημιές.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν περισσότεροι από 350 αστυνομικοί, ενώ προληπτικά βρέθηκε στο σημειο μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για κάθε ενδεχόμενο.


Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ενα άτομο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στα επεισόδια της 18 Ιουλίου στο κέντρο φιλοξενίας.