56 καλαμάρια αλιεύτηκαν στον 8ο διαγωνισμό καλαμαριού στη Λουτρόπολη Θερμής

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 8ος διαγωνισμός καλαμαριού στη Λουτρόπολη Θερμής


Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 υλοποιήθηκε με επιτυχία για 8η χρονιά ο καθιερωμένος  διαγωνισμός ψαρέματος καλαμαριών από το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Λουτροπόλεως Θερμής Λέσβου ΝΕΣΕΑΛΘ «ΠΟΣΕΙΔΩΝ».

 Η εφετινή εκδήλωση συνέπεσε με την συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση  του Συλλόγου το έτος 1997 και ο καιρός  επιφύλαξε μια υπέροχη φθινοπωρινή μπουνάτσα, που διευκόλυνε  τους διαγωνιζόμενους  να απολαύσουν το ψάρεμα, αλλά και να διασκεδάσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το θέαμα ήταν φαντασμαγορικό ιδιαίτερα κατά την επιστροφή των σκαφών, όταν τα πληρώματα άναψαν κόκκινους πυρσούς και φώτισαν  το λιμάνι.

Δεκαοκτώ σκάφη συμμετείχαν στο φετινό διαγωνισμό, αλλά τα αλιευτικά αποτελέσματα ήταν λιγότερα από την περσινή χρονιά.  Συνολικά αλιεύτηκαν 7,432 κιλά (56) καλαμάρια, ενώ την προηγούμενη χρονιά είχαν αλιευτεί 8.078 κιλά(59)  καλαμάρια. Σημασία , όμως έχει το « ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΕ» μέσα από μια αθλητική αλιευτική διαδικασία.

Το πρώτο βραβείο κέρδισαν οι  Χατζημανωλάκης Μιλτιάδης με την Ζαχαρία Μαρία , που αλίευσαν 9 καλαμάρια βάρους 1.370 γραμ. Το δεύτερο βραβείο κέρδισαν οι  Πέππας Σοφοκλής με τη σύζυγό του Δέσποινα,  που αλίευσαν από 8 καλαμάρια. Tο τρίτο βραβείο κέρδισαν οι Μανωλέλλης Ευστράτιος  με τον Δραγώτη Αλέξανδρο,  που αλίευσαν το μεγαλύτερο καλαμάρι βάρους 445 γραμ.


Μετά την απονομή των κυπέλων και των μεταλλίων, ακολούθησε ένα γνήσιο νησιώτικο γλέντι μπροστά στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου στο λιμάνι της  Λουτρόπολης Θερμής, με ζωντανή μουσική, μεζέδες και τηγανητά τα καλαμάρια που αλιεύτηκαν στο διαγωνισμό μαζί με υπέροχο Λεσβιακό ούζο εξαιρετικής ποιότητας.