Μυτιλήνη: Συλλήψεις 4 μεταναστών για πλαστογραφία πιστοποιητικού, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και διάφορα αδικήματα

Συλλήψεις 4 μεταναστών

Σύλληψη ενός ατόμου  στη Μυτιλήνη,  για πλαστογραφία πιστοποιητικού και για ψευδή ανωμοτί κατάθεση

Συνελήφθη, την Τετάρτη (20-09-2017) στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, ένας αλλοδαπός, ηλικίας 20 ετών, ο οποίος κατηγορείται για πλαστογραφία πιστοποιητικού και για  ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο 20χρονος επέδειξε ως ταξιδιωτικό έγγραφο, σε αρμόδια, για τη διαχείριση αλλοδαπών, υπηρεσία της Λέσβου, ένα δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία, το οποίο όπως διακριβώθηκε, ήταν πλαστό.

Το παραπάνω έγγραφο κατασχέθηκε, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου.





Σύλληψη ενός ατόμου  στη Μυτιλήνη, για  πλαστογραφία πιστοποιητικού και για ψευδή ανωμοτί κατάθεση

Συνελήφθη, την Τετάρτη (20-09-2017) στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, ένας αλλοδαπός, ηλικίας 36 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και για ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Συγκεκριμένα, ο προαναφερόμενος επέδειξε ως ταξιδιωτικό έγγραφο, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, ένα διαβατήριο ιρακινών Αρχών, το οποίο όπως διακριβώθηκε, ήταν πλαστό.

Τα παραπάνω έγγραφο κατασχέθηκε, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου.

Σύλληψη δύο (2) αλλοδαπών στη Μυτιλήνη, για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθησαν, την Τετάρτη (20-09-2017) στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 25 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε -κατά περίπτωση- δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και για ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Ειδικότερα, ο 25χρονος, στο πλαίσιο καταγραφής του, από αρμόδια για τη διαχείριση αλλοδαπών Υπηρεσία της Λέσβου, επέδειξε ως ταξιδιωτικό έγγραφο ένα δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία, το οποίο όπως διακριβώθηκε άνηκε σε διαφορετικό πρόσωπο - αλλοδαπό.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο 42χρονος είχε προμηθεύσει στον 25χρονο, το προαναφερόμενο δελτίο, έναντι χρηματικής αμοιβής, που θα καταβαλλόταν σε προκαθορισμένο χρόνο, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη απομάκρυνση του τελευταίου από το νησί της Λέσβου.

Το παραπάνω ταξιδιωτικό έγγραφο κατασχέθηκε, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.