Εγγραφές στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Μυτιλήνης- Οι Τομείς και οι Ειδικότητες που θα λειτουργήσουν κατά την σχολική χρονιά 2017-18

Σχετικά με την τελευταία φάση εγγραφών στο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ για την σχολική χρονιά 2017-18 σας ενημερώνουμε τα παρακάτω:


Η τελευταία φάση των φετινών εγγραφών, μετεγγραφών  στα ΕΠΑΛ είναι από 1 μέχρι 11 Σεπτεμβρίου 2017 έτσι όσοι ενδιαφερόμενοι θέλουν να εγγραφούν στο σχολείο μας θα πρέπει να το  δηλώσουν (απο 4 μεχρι 11 Σεπτεμβρίου) ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://e-epal.minedu.gov.gr.  Για να μπορέσει κάποιος να έχει πρόσβαση στην αναφερόμενη ηλεκτρονική πλατφόρμα πρέπει να χρησιμοποιήσει τους κωδικούς του ΤΑΧΙΣΝΕΤ που χρησιμοποιεί για την φορολογική του δήλωση. Αν ο ενδιαφερόμενος είναι ενήλικος θα χρησιμοποιήσει τους προσωπικούς του κωδικούς και αν είναι ανήλικος (εξαρτώμενο μέλος) τους κωδικούς του κηδεμόνα του. Επίσης απαιτείται έγκυρο email. Επομένως οι ενδιαφερόμενοι για να εγγραφούν στο σχολείο μας είτε θα πρέπει να μπουν μόνοι τους στη ηλεκτρονική πλατφόρμα και να συμπληρώσουν τα απαραίτητα πεδία, είτε να προσέλθουν στο σχολείο μας με τους κωδικούς τους TAXIS έγκυρο email και τα στοιχεία εγγραφής, δηλαδή, Απολυτήριο Γυμνασίου, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ή πτυχίο ΤΕΕ, ΕΠΑΣ, ΤΕΣ,  και στοιχεία ταυτοπροσωπίας   αποκλειστικά  μέχρι 11/9/2017. Να σημειωθεί οτι μετεγγραφές μπορει να γίνονται και μετα τις 11/9  μεχρι τέλος Σεπτεμβρίου.  

Οι Τομείς και οι Ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο σχολείο μας κατά την σχολική χρονιά 2017-18 είναι:

ΤΟΜΕΙΣ:
·          Διοίκησης και Οικονομίας
·          Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού
·          Μηχανολογίας
·          Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων
·          Πληροφορικής
·          Υγείας - Πρόνοιας – Ευεξίας
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ
(κάντε κλίκ σε κάθε ειδικότητα για να δείτε αναλυτικές πληροφορίες)   
Τονίζουμε στους ενδιαφερομένους τα παρακάτω:

Στο σχολείο μας μπορούν να  εγγραφούν, ανεξαρτήτως ηλικίας, όσοι εργαζόμενοι, αλλά και άνεργοι (με κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ) είναι απόφοιτοι: Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ , ΤΕΕ, ΕΠΛ, ΤΕΛ,ΤΕΣ η παλιών Κατωτέρων Τεχνικών Σχολών

Οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ του Ν.3475/2006 που επιθυμούν να αποκτήσουν Πτυχίο σε άλλη  ειδικότητα Τομέα του οποίου έχουν ήδη Πτυχίο διαφορετικής ειδικότητας εγγράφονται στην Γ' τάξη ΕΠΑΛ. 

Οι απόφοιτοι  ΤΕΕ, ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ, ΕΠΛ, ΤΕΛ, ΤΕΣ που επιθυμούν να αποκτήσουν πτυχίο σε ειδικότητα διαφορετικού Τομέα από αυτόν που  έχουν ήδη Πτυχίο εγγράφονται στην Β’ τάξη ΕΠΑΛ. 

Οι απόφοιτοι Γυμνασίου παρακολουθούν όλα τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών  και κατά την αποφοίτηση τους αποκτούν Απολυτήριο Λυκείου αλλά και Πτυχίο της ειδικότητας που έχουν επιλέξει. Επίσης Απολυτήριο και Πτυχίο ειδικότητας μπορούν να αποκτήσουν και οι εγγραφόμενοι στην Β' τάξη με Πτυχίο ΤΕΕ ΤΕΛ ΕΠΑΣ ΤΕΣ ΕΠΛ.

Οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου και των ισοτίμων με αυτό τίτλων σπουδών  που εγγράφονται στη Β΄ τάξη του ΕΠΑ.Λ. αποκτούν μόνο  Πτυχίο Ειδικότητας και παρακολουθούν μόνο τα μαθήματα της ειδικότητας τους. Το πρόγραμμα σπουδών στην περίπτωση αυτή κατανέμεται σε τρεις ημέρες την εβδομάδα οπότε οι μαθητές αυτοί παρακολουθούν μαθήματα μόνο τρεις ημέρες εβδομαδιαίως τις ώρες από 18:00 μέχρι  21:30.

Μετά την λήψη Απολυτηρίου και Πτυχίου δίνεται η δυνατότητα πρακτικής άσκησης στο «μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας». Η επιπλέον φοίτηση δίνει Πτυχίο επιπέδου 5 και τον  οδηγεί ευκολότερα στην λήψη άδειας άσκησης επαγγέλματος  (μέσω διαδικασίας πιστοποίησης)  και επομένως την άμεση έναρξη επαγγέλματος. Η φοίτηση στον μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας περιλαμβάνει εκπαίδευση σε χώρο εργασίας και σε Μάθημα Ειδικότητας αλλά και Προπαρασκευαστικά Μαθήματα Πιστοποίησης στη σχολική  μονάδα. (Έτσι η φοίτηση στα πρωινά ΕΠΑΛ γίνεται 4 ετής)

Στο Εσπερινό ΕΠΑΛ η φοίτηση είναι 4 χρόνια με μειωμένο όμως απογευματινό ωράριο (18:00-21:35).  Εάν κατά την φοίτηση τους, οι μαθητές μας αποκτήσουν προϋπηρεσία (300 ημερομισθίων) σε εργασία ανάλογη της ειδικότητας που σπουδάζουν δεν χρειάζεται επιπλέον φοίτηση τους στην τάξη μαθητείας και έτσι αποκτούν άμεσα μαζί με Πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 5 και την άδεια άσκησης επαγγέλματος  (μέσω της διαδικασίας πιστοποίησης).

Οι απόφοιτοι μας ανεξάρτητα αν θα αποκτήσουν μόνο Πτυχίο η και  Απολυτήριο και εφόσον διαθέτουν ήδη Απολυτήριο (σαν απόφοιτοι ΓΕΛ, ΕΠΑΛ)  έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στα ΑΕΙ ΤΕΙ, Στρατιωτικές σχολές , Αστυνομία, Πυροσβεστική  μέσω ειδικών πανελλαδικών εξετάσεων για την συνέχιση των σπουδών τους.

Κατ’ εξαίρεση στους μαθητές των Εσπερινών ΕΠΑΛ δίνεται η δυνατότητα διεκδίκησης σχολών ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης  και στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού με ιδικό ποσοστό 1% επιπλέον επι του συνολικού ποσοστού εισαγωγής στις παραπάνω σχολές.

Το όριο απουσιών των μαθητών μας σε σχέση με τα πρωινά Λύκεια είναι  αυξημένο (130 απουσίες)

Οι εγγραφόμενοι μαθητές δικαιούνται μεταφοράς προς το σχολείο αν διαμένουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 4 χιλιόμετρων από την έδρα του σχολείου.

Για τους μαθητές μας που ενοικιάζουν σπίτι αποδεδειγμένα  με σκοπό την φοίτηση τους στο σχολείο,  χορηγείται επίδομα ενοικίου.

Με βεβαίωση φοίτησης από το  σχολείο μας, χορηγείται στους μαθητές μας κάρτα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ (ισχύει για τους μαθητές από 16 ετών και άνω)


Οι τελειόφοιτοι μας έχουν την δυνατότητα διεκδίκησης  υποτροφιών όπως,  του Ιδρύματος Ραπτέλλη της Eurobank κλπ.