Εντοπισμός 102 μεταναστών και σύλληψη των διακινητών τους στα Μυστεγνα Λέσβου

 Εντοπισμός μεταναστών και σύλληψη των διακινητών

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα τεσσάρων (44) προσφύγων προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και στη σύλληψη του 26χρονου αλλοδαπού διακινητή.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΜΥΣΤΕΓΝΩΝ” ν.Λέσβου, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ο 26χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους που τους μετέφερε. 

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.







Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα οκτώ (58) προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες Σαββάτου, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017''., καθώς και στη σύλληψη του 20χρονου αλλοδαπού διακινητή τους.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΜΥΣΤΕΓΝΩΝ” ν.Λέσβου, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους της FRONTEX προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ο 20χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους που τους μετέφερε.


Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.