Εντοπισμός 101 μεταναστών και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους σε θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου

Εντοπισμός 101 μεταναστών


Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα οχτώ (48) αλλοδαπών καθώς και στη σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους προέβη, πρώτες πρωινές ώρες Παρασκευής, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017''. 

Ειδικότερα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Μυτιλήνης, λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. 

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του εν λόγω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ο ανήλικος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους που τους μετέφερε.


Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.





Επίσης:

Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα τριών (53) αλλοδαπών καθώς και στη σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, πρωινές ώρες Πέμπτης, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. 

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Αεροδρομίου ν. Λέσβου, πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.


Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του εν λόγω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ο 34χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους που τους μετέφερε.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.