Γέμισε μελωδίες το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στην Αγία Παρασκευή-Ρεσιτάλ κιθάρας – κρουστών του Α. Πτολεμαίου και του R. Syavash

Μέσα στον κατάμεστο χώρο της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου


Μέσα στον κατάμεστο χώρο της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, στην Αγία Παρασκευή ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς ( ΠΙΟΠ) με τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου το ρεσιτάλ κιθάρας – κρουστών του Αρμάου Πτολεμαίου και του Rastani Syavash .

Το κοινό τους αποθέωσε μιας και το γοήτευσαν το βράδυ του Σαββάτου 5 Αυγούστου, σε ένα ρεσιτάλ όπου οι μελωδίες της κιθάρας «παντρεύονταν» με τους ήχους των κρουστών, σε μια μουσική σύνθεση που θα θυμούνται  για καιρό!

Ο Πτολεμαίος Αρμάος ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας σε ηλικία 6 ετών και παράλληλα με τις σπουδές του συμμετείχε ενεργά σε πολλά σεμινάρια και διεθνείς διαγωνισμούς με σημαντικές διακρίσεις. Ως σολίστ ή με διάφορα μουσικά σχήματα παρουσιάζεται σε χώρες εντός και εκτός της Ευρώπης εκτελώντας έργα διαφορετικού μουσικού ύφους με κλασική και ηλεκτρική κιθάρα, μπουζούκι και άλλα λαϊκά όργανα. Η πιο πρόσφατη συνεργασία του είναι με τον ιρανό περκασιονίστα Syavash Rastani, την οποία είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και στον Μόλυβο.

O Syavash Rastani γεννήθηκε σε μια οικογένεια διάσημων μουσικών στην Τεχεράνη, στο Ιράν. Μετά από σπουδές σε παραδοσιακά κρουστά όργανα στην Κολωνία με τους Mohammad Hashemi  και  Behnam Samani ανέπτυξε ένα νέο τρόπο ερμηνείας του tombak.
 

Έχει εμφανιστεί σε σημαντικές αίθουσες και φεστιβάλ όπως “Musica Sacra International”, “Gaude Mater Festival” και Concertgebouw στο Amsterdam. Είναι μέλος των παραδοσιακών περσικών συνόλων “Ensemble Barbad” και  “Maryam Akhondy’s Paaz”.