Μεγάλη επιτυχία για την Γιορτή Τραχανά στο σεισμόπληκτο Ακρασι Λέσβου- Στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης για τους ταλαιπωρημένους κατοίκους (pics, vids)

Πολύ μεγάλη επιτυχία είχε η γιορτή του Τραχανά που έγινε στο Ακράσι από τους δύο πολιτιστικούς συλλόγους του χωριού.


Στην αρχή η ψυχολογία του κόσμου δεν ήταν καλή λόγω σεισμού , όμως η μουσική κομπανία ΗΧΟΧΡΩΜΑ σιγα – σιγά άλλαξε την διάθεση του κόσμου και σιγα – σιγά ο κόσμος άρχισε να το διασκεδάζει και να σηκώνετε να χορεύει.

Μετά το βράσιμο σε μεγάλο καζάνι του πρόβειου γάλακτος από την οικογένεια του Παναγιώτη και της Πέμης Καρπέλη (τους οποίους ευχαριστούμε) το γάλα πήγε στο πολιτιστικό κέντρο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΕΛΛΗΣ. Ξεκίνησε η διαδικασία παρασκευής του τραχανά με την ανάμειξη του γάλατος με κουρκούτη (αλεσμένο σιτάρι).Το Πολιτιστικό κέντρο γεμάτο από πάρα πολύ κόσμο , καρφίτσα δεν έπεφτε.



Το κέφι μεγάλο. Αφού έγινε ο τραχανάς αφέθηκε για 10 περίπου λεπτά σκεπασμένος και μέχρι να μοιραστεί σε όλο τον κόσμο με το ανάλογο ξινόγαλο. Οι εθελοντές μοίρασαν τον τραχανά σε όλο τον κόσμο που βρισκόταν στο πολιτιστικό κέντρο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΕΛΛΗΣ. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν στην διεξαγωγή της γιορτής του Τραχανά οι οποίοι με ζήλο, με πολύ τρέξιμο, όρεξη για δουλειά έκαναν ότι ήταν δυνατό στο να έχει μεγάλη επιτυχία η Γιορτή του Τραχανά. 

Ακολούθησε μεγάλο γλέντι. Ειδικά η νεολαία του χωριού μας χόρεψε και το ευχαριστήθηκε πάρα πολύ.

Επίσης κατά την διάρκεια της εκδήλωσης  οι 2 σύλλογοι παρακάλεσαν όλο τον κόσμο και όλοι τους ανταποκρίθηκαν δίνοντας ότι χρηματικό ποσό ήθελε καθ ένας τους για την επισκευή της εκκλησίας. Τους ευχαριστούμε όλους από τα βαθυ της καρδιάς μας.

Και του χρονου….

Φωτογραφίες



Βίντεο 1ο



Βίντεο 2ο


Βίντεο 3ο


Βίντεο 4ο

https://www.youtube.com/watch?v=i3KRh9KPkxw