Στην Λέσβο η Βρετανίδα βραβευμένη εκδότρια-δημοσιογράφος Phoebe Smith

Στην Λέσβο η Βρετανίδα δημοσιογράφος Phoebe Smith


Στο πλαίσιο των δράσεων τουριστικής προβολής των νησιών του Βορείου Αιγαίου και ειδικότερα της προώθησής τους ως προορισμών εναλλακτικού τουρισμού, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δια της Διεύθυνσης Τουρισμού διοργάνωσε σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ της Μεγάλης Βρετανίας και την κεντρική υπηρεσία της Αθήνας, ταξίδι  εξοικείωσης βρετανίδας δημοσιογράφου στη Λέσβο και τη Χίο.

Η βραβευμένη εκδότρια Phoebe Smith επισκέφθηκε από τις 27 έως τις 30 Ιουλίου τη Λέσβο και από τις 30 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου τη Χίο. Η επίσκεψή της πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας που πραγματοποιεί το Γραφείο ΕΟΤ της Μεγάλης Βρετανίας με το περιοδικό Wanderlust, με σκοπό  τη συλλογή του απαραίτητου πληροφοριακού υλικού για την πραγματοποίηση εκτενούς αφιερώματος για τα δύο νησιά. Το περιοδικό Wanderlust θεωρείται το πλέον δημοφιλές περιοδικό για θέματα τουρισμού περιπέτειας και φυσιολατρικού τουρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, με ιδιαιτέρως αφοσιωμένο ειδικό κοινό, το οποίο υπολογίζεται ότι πραγματοποιεί περί τα 250.000 ταξίδια το χρόνο.

Δεδομένου του ειδικού ενδιαφέροντος της δημοσιογράφου για τον φυσιολατρικό τουρισμό και τις υπαίθριες δραστηριότητες, το πρόγραμμα που καταρτίστηκε από τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας και τα Τμήματα Τουρισμού ΠΕ Λέσβου και ΠΕ Χίου, πέρα από τα αξιοθέατα, τη γευσιγνωσία και την περιήγηση στους παραδοσιακούς οικισμούς των δύο νησιών, περιελάμβανε πλήθος δραστηριοτήτων.

Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος στη Λέσβο έκανε ποδηλασία και παρατήρηση πουλιών στην περιοχή της Καλλονής, πεζοπορία στην περιοχή Λάμπου Μύλοι-Καρήνη, ιππασία στον Μόλυβο και snorkeling στην Πέτρα. Στη Χίο έκανε βιωματική ξενάγηση σε μαστιχώνα, ποδηλασία στον Κάμπο, πεζοπορία στη διαδρομή Εγρηγόρος-Αγιάσματα και θερμά λουτρά στα Αγιάσματα. Οι υπαίθριες δραστηριότητες που πραγματοποίησε η δημοσιογράφος έγιναν με την ευγενή χορηγία των τοπικών επιχειρήσεων Lesvosride, Lesvos Birdwatching, Ippos Horse Riding & Excursions και Lesvos Scuba Oceanic Center από τη Λέσβο και Goat Trails-Mountain bikes and hiking, Μasticulture, Spitakia και Θέρμαι Αγιασμάτων από τη Χίο, ενώ η διαμονή της στη Χίο ήταν χορηγία του καταλύματος Erytha Hotel.

Σημαντική, επίσης, ήταν η συμβολή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Αγίας Παρασκευής και του Μουσείου Βαρβαγιάννη στη Λέσβο, καθώς επίσης του Μουσείου Μαστίχας και του  Μουσείου Εσπεριδοειδών Citrus στη Χίο. 


Η δημοσιογράφος, που συναντήθηκε με την Περιφερειάρχη κα. Χριστιάνα Καλογήρου και την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο σε θέματα Τουρισμού κα. Αγγελική Σαραντινού, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ευκαιρία που της δόθηκε να γνωρίσει από κοντά τα δύο νησιά και να ανακαλύψει τις κρυμμένες ομορφιές τους. Αναχώρησε κατενθουσιασμένη με τις εμπειρίες που συνέλεξε τόσο στη Λέσβο όσο και στη Χίο και έμεινε εντυπωσιασμένη από την αυθεντική φιλοξενία των κατοίκων. Ήδη στα social media που διατηρεί έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες και σχόλια για τα δύο νησιά που επισκέφθηκε.