Με επιτυχία το Ελληνοτουρκικό φιλικό στην Καλλονή ανάμεσα στην ομάδα παλαιμάχων του Παλλεσβιακού και αυτή της Καρσίγιακα

Ένας ακόμη αγώνας φιλίας ανάμεσα σε λεσβιακή και τουρκική ομάδα διεξήχθη το Σάββατο στο Στάδιο Καλλονής.

Γράφει ο Σ. Τσιντωντας

Αντίπαλοι η ομάδα παλαιμάχων του Παλλεσβιακού και αυτή της Καρσίγιακα από την Σμύρνη, σε μια αναβίωση της πρώτης τους αναμέτρησης που είχε πραγματοποιηθεί το 1928, λίγα μόλις χρόνια μετά την Μικρασιατική καταστροφή.

Οι δυο ομάδες διατηρούν φιλικές σχέσεις από τότε και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα με μπροστάρη τον παράγοντα του Παλλεσβιακού, Γιώργο Αμπελικιώτη.

Η αποστολή των Τούρκων, περίπου 50 άτομα, έφτασε στο νησί το Σάββατο το πρωί και το απόγευμα της ίδιας ημέρας ξεκίνησε η εκδήλωση στο «Κώστας Κεντέρης». Πριν την έναρξη βραβεύτηκαν η Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια, ο Δήμαρχος Καρσίγιακα Huseyin Mutlu Akpinar, ο Πρόεδρος Αθλητισμού του Δήμου Καρσίγιακα Cihan Buyukoral, ο Αντιδήμαρχος Αϊβαλιού Ufuk Ova, ο πρόεδρος της τουρκικής ομάδας Mutlu Altuk, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Hakan Celiker, ο Γενικός Γραμματέας Onur Keles, καθώς και ο προπονητής  Selcuk Mete Yazici.

Τιμητικές απονομές έγιναν όμως και από πλευράς της τουρκικής ομάδας η οποία  τίμησε τον Δήμο Λέσβου, την Περιφέρεια Β. Αιγαίου και τον Παλλεσβιακό, προσφέροντας και φανέλες με τα ονόματα των αιρετών. Για την ιστορία ο αγώνας ολοκληρώθηκε με νίκη του Παλλεσβιακού με 6-3 και οι δυο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ρεβάνς στην Σμύρνη.

Παλλεσβιακός:  Μπαλής, Ιωαννίδης, Νικολαρέλλης, Βαλσάμης, Παπαβασιλείου, Πατσέλλης, Βαφειώτης, Γιακουμής, Μπαζίνας, Μπέντο, Χιωτέλλης, Τσούρος, Ζορμπάς, Πηγάσης, Μάτας.

Διαιτητές: Βόμβας, Βρατσάνος, Πελέκος.

Πηγη ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ