Αγέλες σκύλων επιτίθενται σε κοπάδια ζώων στον Μανταμαδο- Ανάστατοι οι κτηνοτρόφοι- Καταγγελία του αγροτικού-αλιευτικού συλλόγου

Αγέλες σκύλων επιτίθενται σε κοπάδια ζώων

Κύριοι

Ανάστατοι και εξαγριωμένοι είναι οι κτηνοτρόφοι του χωριού μας, εδώ και πάνω από ένα μήνα περίπου,  με τις συνεχόμενες επιθέσεις στα κοπάδια τους από αγέλες σκυλιών. Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που έρχεται να προστεθεί στον αγώνα επιβίωσης που δίνει τα τελευταία χρόνια η αγροτιά. Οι απώλειες σε κάποιες περιπτώσεις είναι υψηλές σε ζωικό κεφάλαιο και όχι μόνο.  Τα σκυλιά σύμφωνα με μαρτυρίες είναι γνωστά, αφού κυκλοφορούν στον περίγυρο του Ταξιάρχη και τρέφονται εκεί. Εκτός από τα κοπάδια είναι επικίνδυνα τα σκυλιά και για περαστικούς, αφού έγιναν επιθέσεις και σε ενήλικους και σε μικρά παιδιά, ευτυχώς μικρής έκτασης.

Επειδή πολλές φορές κατά το παρελθόν έχουν γίνει ανάλογες καταγγελίες για παρόμοια περιστατικά χωρίς να παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο!!!

Γι΄ αυτό και ζητούμε να παρθούν άμεσα μέτρα:

Με ευθύνη του δήμου να μαζευτούν τα αδέσποτα σε χώρο κατάλληλο για τη διαβίωσή τους με κτηνιατρική φροντίδα και διατροφή.

Να ελεγχθούν ότι τα μη αδέσποτα είναι δηλωμένα κανονικά, έχουν το βιβλιάριο υγείας τους και ανά πάσα στιγμή μπορεί να ελεγχτεί ένα ζώο που αφέθηκε στο δρόμο ποιανού είναι.
Οι εθελοντικές οργανώσεις αν θέλουν να κάνουν κάτι που θα βοηθήσει, είναι να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Να αποζημιωθούν άμεσα οι κτηνοτρόφοι για τα σκοτωμένα τους ζώα των κτηνοτρόφων. Επίσης πρέπει να σας γνωρίσουμε ότι με ευθύνη του Συλλόγου μας γίνεται καταγραφή των τελευταίων απωλειών.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος         Ο Αντιπρόεδρος     Ο Γραμματέας
                             Στέφανος                        Νίκος                      Μιχάλης

                           Χηροπαίδης                    Αψόκαρδος         Γροσομανίδης