Γνωρίστε το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου- Αξίζει να το επισκεφτείς

Το Πάρκο Σιγρίου, έκτασης 30 στρεμμάτων, βρίσκεται δίπλα από τις εγκαταστάσεις του Μουσείου


Στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν πλήθος απολιθωμένων κορμών και εντυπωσιακά ριζικά συστήματα δένδρων στη φυσική τους θέση και με άριστη διατήρηση των χαρακτηριστικών τους, τα οποία αποκαλύπτουν στον επισκέπτη τη συναρπαστική ιστορία του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Στο Πάρκο Σιγρίου έχουν έρθει στο φως από τις ανασκαφές του Μουσείου 18 απολιθωματοφόρες θέσεις με 30 απολιθωμένους κορμούς κωνοφόρων και αγγειόσπερμων δέντρων και ριζικά συστήματα μεγάλης επιστημονικής αξίας.

Τα πιο σημαντικά ευρήματα στο χώρο του είναι οι ρίζες των απολιθωμένων δέντρων που διατηρούνται σε πλήρη ανάπτυξη αποδεικνύοντας ότι τα δένδρα απολιθώθηκαν στην φυσική τους θέση.

Το Πάρκο Σιγρίου, έκτασης 30 στρεμμάτων, βρίσκεται δίπλα από τις εγκαταστάσεις του Μουσείου στον οικισμό του Σιγρίου και για τη διευκόλυνση των επισκεπτών έχουν χαραχθεί ειδικές περιπατητικές διαδρομές, θέσεις θέας και ξύλινα κιόσκια ανάπαυσης ενώ ειδικός οδηγός περιήγησης γνωρίζει στους επισκέπτες όλες τις πληροφορίες για τα μοναδικά ευρήματα του Πάρκου.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενημέρωση και εξυπηρέτηση των επισκεπτών του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ενημέρωσης και ερμηνείας του μνημείου και του τρόπου δημιουργίας του.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΡΚΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ: Καθημερινά Δευτέρα - Κυριακή: 9:30 έως 17:30.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 2253054434 και 2251047033 καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.