Παρέμβαση Αθανασίου για το έργο «Κατασκευή – Αναβάθμιση οδικού άξονα Σιγρίου – Καλλονής Λέσβου»

Δελτίο Τύπου


Συνεδρίασε χθες η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία συμμετέχει ο βουλευτής Νομού Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, με θέμα την πορεία εξέλιξης και ανάθεσης του έργου «Κατασκευή – Αναβάθμιση οδικού άξονα Σιγρίου – Καλλονής Λέσβου». Στη Συνεδρίαση παρέστη ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Σπίρτζης, ώστε να ενημερώσει ο ίδιος τα μέλη της επιτροπής για το ανωτέρω θέμα.

Ο κ Αθανασίου αναφέρθηκε στην ανάγκη αναμόρφωσης της σύμβασης του έργου, χαρακτηρίζοντάς το ζωτικής σημασίας για το νησί της Λέσβου. Το έργο αυτό ήταν μέρος μιας προσπάθειας, που έγινε επί Κυβερνήσεως της ΝΔ, να πραγματοποιηθούν έργα υποδομής στη Λέσβο.

«Το έργο πρέπει να γίνει με διαφάνεια και σύμφωνα με τις νόμιμες διατυπώσεις, τις οποίες θα μας εκθέσουν οι παριστάμενοι Επιθεωρητές. Είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας για τη Λέσβο και σε τέτοια ζητήματα όλοι οι παράγοντες του νησιού σκέπτονται πέρα από πολιτικές και κομματικές προτιμήσεις. Πιστεύω ότι είναι ένα έργο, το οποίο πρέπει να συνεχιστεί και, μάλιστα, πολύ γρήγορα, ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί το νησί, που τόσο έχει υποφέρει τον τελευταίο καιρό. Παρακαλώ όλους να είμαστε συναινετικοί», δήλωσε ο κ. Αθανασίου, απευθυνόμενος στα μέλη της επιτροπής.


«Το έργο αυτό θα συνεχισθεί και όπως θέλω να πιστεύω με ταχείς ρυθμούς».