Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Πλωμαρίτες που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της Γερμανο-Ιταλο-Βουλγαρικής Κατοχής

Το Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017


Το Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017 στο Πλωμάρι θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους συμπατριώτες μας Πλωμαρίτες που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της Γερμανο-Ιταλο-Βουλγαρικής Κατοχής 1941-1945. Η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο «Πόλιον» στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης – Πλάτανος στις 7.30 μ.μ.

Με την ευκαιρία της πρώτης χωρικής-γεωγραφικής εκδήλωσης με αναφορά στην περιοχή του Πλωμαρίου δίνουμε στη δημοσιότητα – για πρώτη φορά – πίνακα με τα 35 ονοματεπώνυμα θυμάτων με καταγωγή από την Επαρχία Πλωμαρίου, συμπεριλαμβάνοντας σε κάθε εγγραφή τον τόπο και το έτος γέννησης, την ημερομηνία θανάτου και συνοπτικά τον τρόπο που ο καθένας απ’ αυτούς έχασε τη ζωή του.

Ο κατάλογος αυτός συντάχθηκε με βάση τα δυο βιβλία του Γιώργου Γαλέτσα, «Στο σημάδι…» και «Λέσβιοι στην Εθνική Αντίσταση –  πορεία προς το θάνατο», αλλά και του 3ου βιβλίου που θα κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του 2018 με το οποίο ολοκληρώνεται η έρευνά του για την περίοδο αυτή.

Μετά τη δημοσιοποίηση αυτή θα γίνουν άλλες δυο αναρτήσεις – μέχρι τις 26 Αυγούστου – που θα συμπεριλαμβάνουν έγγραφα, φωτογραφίες και ντοκουμέντα που έχουν σχέση με τους θανάτους αυτούς.


Οι Φ.Ι.Μ.ΠΟ.Δ. καλούν όλους τους συμπατριώτες να παραβρεθούν σ’ αυτήν τη χωρική-γεωγραφική εκδήλωση τιμής και μνήμης.