ΚΟΣΜΟΣ: ΣΟΚ στην Βαρκελώνη- Τρομοκρατική επίθεση με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες

Μικρό φορτηγό βαν έπεσε πάνω στο πλήθος στον πεζόδρομο Las Ramblas στην πλατεία Catalunya της Βαρκελώνης. Τρομοκρατική επίθεση χαρακτήρισε το γεγονός η αστυνομία.


Η Αστυνομία με επίσημη ανακοίνωση αναφέρει έναν νεκρό και 32 τραυματίες εκ των οποίων οι 10 σοβαρά. Ωστόσο, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Διότι η ισπανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε αργότερα ότι υπάρχουν 13 νεκροί και περίπου 50 τραυματίες.

Εκτός του λευκού βαν που έκανε την πολύνεκρη επίθεση, η Αστυνομία αναζητά και ένα δεύτερο βαν το οποίο φαίνεται να είχε συνεργασία με το πρώτο.

Πάντως, ανάμεσα στους τραυματίες είναι και μία Ελληνίδα, όπως επιβεβαιώνει το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Ο δράστης και οδηγός του βαν αμέσως μετά την επίθεση, διέφυγε με τα πόδια και αναζητείται. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, δύο ένοπλοι εισέβαλαν σε ένα εστιατόριο στη Βαρκελώνη λίγη ώρα μετά την επίθεση που διαπράχθηκε με ένα φορτηγάκι στο κέντρο της πόλης, όπως μεταδίδουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν και όμηροι εντός του εστιατορίου και έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαπραγματεύσεις.

Λίγο μετά τις 21:00 μεταδόθηκε η πληροφορία ότι γίνονται διαπραγματεύσεις με ένοπλο, δίχως να διευκρινίζεται αν είναι ο δράστης και οδηγός του βαν. Εν συνεχεία μεταδόθηκε νέα πληροφορία που αφορούσε ότι ένα όχημα χτύπησε αστυνομικό σε έλεγχο, με τον οδηγό να διαφεύγει.


Σύμφωνα με την El Pais, η αστυνομία αναζητά έναν άνδρα με ύψος 1, 70, που φορούσε λευκό πουκάμισο με μπλε ρίγες.