Ξεκίνησε η 6η Ακαδημία Κιθάρας ´Αριων´ & Concerts στον Μολυβο

Με ένα υπέροχο προοίμιο, τις Λυρικές Συναντήσεις, μια ημερίδα με θέμα τη λυρική ποίηση από τον Αρίωνα μέχρι τις μέρες μας, ξεκίνησε την 1η Αυγούστου, η 6η Ακαδημία Κιθάρας ´Αριων´ & Concerts.


Οι ομιλητές, κκ. Παύλος Τριανταφυλλίδης, Γιάννης Κωνσταντέλης, Ιάνθη Ασημακοπούλου, Παναγιώτης Αντωνόπουλος και Νίκος Ξανθούλης φώτισαν έπο διαφορετικές οπτικές τη λυρική ποίηση στην αρχαιότητα (με αναφορά σε ζητήματα που σχετίζονται με το περιεχόμενο, τη χρήση, το αισθητικό  πλαίσιο) καθώς και τις επιρροές που ανιχνεύονται σε εικαστικές δημιουργίες της αναγέννησης.

Ως μια αναφορά και σε σύγχρονες εκδοχές της λυρικής  ποίησης η ημερίδα έκλεισε με συναυλία  στην οποία ακούστηκε μελοποιημένη ποίηση  των Λόρκα, Καρυωτάκη, Σαραντάρη, Σαπφούς, Σεφέρη, Καβάφη, Αλκμάν.

Ερμήνευσαν  ο βαρύτονος Μ. Ψύρρας, η κιθαρίστα Κ. Βουγιούκα και η χορωδία Animato υπό τη διεύθυνση του Α. Βερβέρη.

Χθες σε μια μαγευτική βραδιά στο Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου, το κοινό της 6ης Θερινής Ακαδημίας Κιθάρας ΑΡΙΩΝ απόλαυσε το ρεσιτάλ κιθάρας του Łukasz Kuropaczewski
Πρόκειται για έναν από τους πιο ανερχόμενους καλλιτέχνες της διεθνούς σκηνής, που ξεκίνησε τις σπουδές του από την ηλικία των δέκα ετών.
Ήταν προσκεκλημένος για συναυλίες σόλο καθώς και ως σολίστ με ορχήστρες στη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, τον Καναδά κ.α. Έχει εμφανιστεί σε σημαντικές αίθουσες όπως Royal Festival Hall, Concertgebouw, National Philharmonic Hall της Βαρσοβίας, Tchaikovsky Hall της Μόσχας και Carnegie Hall. Συνεργάζεται επίσης με μουσικά σύνολα όπως τα Orion String Quartet, Avi Avital, Chen Reiss, Richard Galliano.

Ο Lukasz Kuropaczewski δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Pennsylvania από το 2008 έως το 2010. Διδάσκει στην Ακαδημία Μουσικής του Poznanστην Πολωνία και είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην ερμηνεία. Είναι επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής του Polish Guitar Academy Festival στο Poznan.

Συνεχίζονται σήμερα οι εκδηλώσεις της 6ης Θερινής Ακαδημίας Κιθάρας ΑΡΙΩΝ με ρεσιτάλ κιθάρας με τον Στέλιο Κυριακίδη 1ο Μέρος και 2ο Μέρος  τον Πτολεμαίο Αρμάο & Syavash Rastani στο Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου, στις 21.00!

 Δείτε το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων στο http://arionacademy.com/concerts/


Χορηγός επικοινωνίας και υποστήριξης της 6η Ακαδημία Κιθάρας ´Αριων´ & Concerts στον Μολυβο είναι το LesvosPost.com