Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για 5η χρονιά το Ouzo Fest από τον Σύνδεσμο Ποτοποιών – Αποσταγματοποιών Λέσβου

Μέσα στα γραφικά σοκάκια των Λαδάδικων της Μυτιλήνης και στη μαρίνα του όμορφου Πλωμαρίου πραγματοποιήθηκε και φέτος, για 5η χρονιά, το Ouzo Fest από τον Σύνδεσμο Ποτοποιών – Αποσταγματοποιών Λέσβου.


Τα στενάκια της Μυτιλήνης και η μαρίνα του Πλωμαρίου γέμισαν κόσμο, μουσική, χορό, φίλους που τσούγκριζαν τα ποτήρια τους, τουρίστες που δοκίμαζαν με ενδιαφέρον, μεζέδες από τη λεσβιακή γαστρονομία και, φυσικά, άρωμα ούζου!

Οι επισκέπτες δοκίμασαν ούζο Μυτιλήνης και Πλωμαρίου από τις οκτώ ποτοποιίες που συμμετείχαν (Ματαρέλλη, Γιαννατσή, ΕΠΟΜ, ΛΕΒΑ, Βαρβαγιάννη, ΕΒΑ, Σπέντζα, Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου) και μυήθηκαν στα μυστικά του ποτού που έχει ταυτιστεί με την Ελλάδα, και ιδιαίτερα με το νησί και την παράδοση της Λέσβου.

Την Παρασκευή, 14 Ιουλίου, στην οδό Σάμου και τα παραδοσιακά καφενεδάκια «Π» και «Λαδάδικα», το μουσικό συγκρότημα Motivasyon μας ταξίδεψε στην παραδοσιακή μουσική του Βορείου Αιγαίου και της Μικράς Ασίας, που τόσο στενά συνδέονται. Η έκπληξη της βραδιάς ήταν ο Σόλων Λέκκας, που τραγούδησε με τον αυθεντικό του τρόπο και μάγεψε με τη μοναδική φωνή του.

Το Σάββατο, 15 Ιουλίου, στην άλλη πλευρά των Λαδάδικων, στην οδό Σμύρνης, ανάμεσα στο μεζεδοπωλείο «Σμύρνης 4» και το μπαρ «Beja Tapas Bar» διασκεδάσαμε με σύγχρονη ροκ/ έντεχνη μουσική από τους Νίκο Περιφεράκη και Γιάννη Μυκονιάτη.

Όλα τα εστιατόρια, καφενεία και μεζεδοπωλεία, της περιοχής των Λαδάδικων συμμετείχαν στη γιορτή προτείνοντας εδέσματα της Λέσβου που ταιριάζουν ιδανικά με το ούζο και στα μπαρ σερβίρονταν υπέροχα καλοκαιρινά cocktails με ούζο.

Το Σάββατο, 22 Ιουλίου, στο Πλωμάρι, παράλληλα με τη συναυλία της Ελένης Πέττα που έγινε στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Πλωμαρίου, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το ούζο αλλά και παραδοσιακούς μεζέδες του νησιού.

Η προσέλευση ήταν εντυπωσιακή, περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι συμμετείχαν στη γευσιγνωσία ούζου και πολλοί περισσότεροι ήταν οι επισκέπτες που παρευρέθηκαν στο φεστιβάλ. Στόχος του Συνδέσμου Ποτοποιών – Αποσταγματοποιών Λέσβου είναι το Ouzo Fest να αποτελεί ένα υψηλής αισθητικής και ποιότητας φεστιβάλ και να γίνει πόλος έλξης επισκεπτών στο νησί της Λέσβου.
Ο Σύνδεσμος Ποτοποιών – Αποσταγματοποιών Λέσβου ευχαριστεί από καρδιάς όλα τα καταστήματα της Μυτιλήνης που συμμετείχαν, τους Δήμους Μυτιλήνης και Πλωμαρίου για την υποστήριξη, όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ και, φυσικά, όλους τους επισκέπτες!

Καλό Καλοκαίρι και Καλή Αντάμωση στο Ouzo Fest 2018!

Επικοινωνιακό υλικό:
Video Highlights από το φετινό Ouzo Fest στη Μυτιλήνη: https://www.facebook.com/OuzoFest/posts/1350048398382416

Φωτογραφικό υλικό από τη φετινή διοργάνωση: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1353185148068741.1073741834.501629313224333&type=3