«Γκολ και φάσεις από το παρελθόν για το μέλλον!»- Μια ιστορική καταγραφή του Γεραγώτικου ποδοσφαίρου-Κυριακή 13 Αυγούστου

Μια ιστορική καταγραφή του Γεραγώτικου ποδοσφαίρου


Μια ιστορική καταγραφή του Γεραγώτικου ποδοσφαίρου επιχειρεί το ημερολόγιο του 2018, του «Παγγεραγωτικού» Συλλόγου Μυτιλήνης (Αθηνών), που θα παρουσιαστεί την Κυριακή 13 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Περάματος.

Πρόκειται για μία ακόμη εξαιρετικά αξιόλογη έκδοση του Συλλόγου, με φωτογραφικό και κειμενικό υλικό -σε μερικές περιπτώσεις ιδιαίτερα σπάνιο- με αναφορά και αναδρομή στην αθλητική δραστηριότητα στη Γέρα, και κυρίως την ποδοσφαιρική παρουσία της από το 1928 (!) έως και σήμερα.

Μέσα στις σελίδες του συναντάμε πρόσωπα αγαπημένα και εικόνες αξέχαστες από τα ντέρμπι και άλλες ιστορικές αναμετρήσεις της εποχής, που έμειναν ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη όχι μόνο αυτών που τα έζησαν, αλλά και αυτών που τα έμαθαν σαν παραμύθι από τις γλαφυρές αφηγήσεις των μεγαλύτερων.
Ένα ημερολόγιο που δεν πρέπει να λείπει από κανένα γεραγώτικο-και όχι μόνο- σπίτι, αφού θα μάς θυμίσει ή θα μάς συστήσει ομάδες και πρόσωπα που σηματοδότησαν και χαρακτήρισαν το ποδόσφαιρο στην περιοχή μας, αλλά και τη Λέσβο γενικότερα.

Στο πλαίσιό της παρουσίασης του ημερολογίου, θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό από την ιστορική διαδρομή του Γεραγώτικου ποδοσφαίρου, με κατάθεση σπουδαίων προσωπικών μαρτυριών. Επίσης, θα βραβευτούν βετεράνοι αθλητές, προπονητές και παράγοντες που έβαλαν τη σφραγίδα τους στην εξέλιξή του μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’60.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος του «Παγγεραγωτικού» Συλλόγου Μυτιλήνης (Αθήνας), κ. Στρατής Χατζηχρήστος και ο δάσκαλος-ερευνητής, κ. Στρατής Γιαννίκος, οι οποίοι θα αναφερθούν στη σπουδαιότητα της επιλογής της συγκεκριμένης θεματικής του ημερολογίου.


Την εκδήλωση συντονίζει ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας το «Βήμα» της Γέρας, κ. Τζάνος Στεφανέλλης.