Οι πρώτοι 12 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για τη Λέσβο- Όλα τα ονόματα

Μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί 

Μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων μετά από τις πιέσεις των δανειστών με τις σχετικές διατάξεις να συμπεριλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που έκλεισε όλα τα προαπαιτούμενα για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Στον κλοιό των πιέσεων και οι ελληνικές τράπεζες από τις εποπτικές αρχές για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, υπό το βάρος της κεφαλαιακής εικόνας τους, μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης τους, ενόψει των πανευρωπαϊκών stress tests του 2018 από τον SSM. Με ζητούμενο από τους δανειστές όχι μόνο γρήγορες διαδικασίες «εκκαθάρισης» αλλά και την είσπραξη όσο μεγαλύτερου τιμήματος είναι δυνατό. 

Την αργοπορία του παρελθόντος άλλωστε θέτουν με κάθε τρόπο οι δανειστές τόσο στην κυβέρνηση όσο και στις ελληνικές τράπεζες, βγάζοντας «κόκκκινη κάρτα» για τις «αποδόσεις» από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια κάθε είδους που θεωρούν ύψιστη απειλή..

Ανοχή τέλος

Οι τράπεζες επιλέγουν πλέον σκληρή γραμμή αφού πρέπει να μειώσουν τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα που έχουν στα χαρτοφυλάκια του. Το γεγονός ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2017 δεν έπιασαν τους στόχους είχε ως  αποτέλεσμα την προειδοποιητική παρέμβαση της ΤτΕ με τις πιέσεις ωστόσο να αναμένεται να ενταθούν από Σεπτέμβρη.

Στην κατεύθυνση αυτή για το ξεκαθάρισμα των κόκκινων δανείων –ακόμη και των στεγαστικών- και τήρηση σκληρής στάσης ειδικά απέναντι στους «στρατηγικούς κακοπληρωτές» κινήθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας μέσω της έκθεσης για τη νομισματική πολιτική.

Οι οφειλέτες είτε θα πιέζονται ασφυκτικά να «συνθηκολογήσουν» με τις τράπεζες για τη διευθέτηση της οφειλής, είτε θα βλέπουν τα περιουσιακά τους στοιχεία να αλλάζουν χέρια με συνοπτικές ηλεκτρονικές διαδικασίες.

Στο σφυρί ακίνητα αξίας 30 δισ. ευρώ από τις τράπεζες

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση να μπουν στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών 500 ακίνητα ενώ έως τον Δεκέμβριο ενδέχεται να ξεπεράσουν τις 5.000.
Στόχος των τραπεζών είναι να μπουν σύντομα σε πώληση ακίνητα αξίας 30 δισ. ευρώ περίπου, από το σύνολο των 46 δισ. ευρώ, που αφορούν σε εξασφαλίσεις προς τις τράπεζες για κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια και δάνεια ιδιωτών.

Η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών η οποία αναμένεται να ξεκινήσει έως τις αρχές Σεπτεμβρίου θεωρείται ότι θα αλλάξει τα δεδομένα και θα διευκολύνει τους επισπεύδοντες που μέχρι σήμερα βρίσκονταν εγκλωβισμένοι, καθώς οι διαδικασίες είχαν παγώσει και δεν γίνονταν πλειστηριασμοί, ενώ το κυνήγι των τραπεζών να πε τύχουν τους στόχους απομείωσης των κόκκινων δανείων που διαθέτουν στα χαρτοφυλάκια και μέσω ρευστοποιήσεων δεν αφήνει πολλά περιθώρια.

Τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος δείχνουν ότι εξασφαλίσεις έχουν περίπου τα 9 στα 10 μη εξυπηρετούμενα δάνεια όλων των κατηγοριών (επιχειρηματικά, στεγαστικά και καταναλωτικά).

Πηγή στοιχειών κάτω www.Lesvosnews.net

Οι πρώτοι  ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για τη Λέσβο αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα  Ε.Τ.Α.Α. - Τ.Α.Ν. Ηλεκτρονική Δημοσίευση Πλειστηριασμών ξεκινούν το Σεπτέμβριο.

Δείτε τους πρώτους δέκα πλειστηριασμούς που ανακοινώθηκαν  από το Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης και 2 συνολικά από τα Ειρηνοδικείο Καλλονής και Πλωμαρίου. Στους περισσότερους πλειστηριασμούς ο επισπεύδων είναι τραπεζικό ίδρυμα

ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Ημερομηνία Διεξαγωγής
  Οφειλέτης
  Είδος
  Επισπεύδων
Δικαστικές Αποφάσεις
04/10/2017
ΙΟΥΛΙΑ ΑΓΙΑΜΑΡΝΙΩΤΗ
Ακίνητα
ΜΠΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕΤ
Όχι
04/10/2017
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΝΤΩΝΗΣ
Ακίνητα
ΖΑΧΑΡΩ ΒΕΝΕΤΑ
Όχι
20/09/2017
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΚΚΙΝΙΩΤΗΣ
Ακίνητα
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.
Όχι
11/10/2017
"ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ - ΞΕΝΟΔΩΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΩΡΙΕΤ Α.Ε."
Ακίνητα
ΜΙΧΑΗΛ ΓΙΑΛΟΥΣΗΣ ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ
Όχι
18/10/2017
ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΦ. ΒΑΡΙΑΜΗΣ
Κινητά
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ Α.Ε.
Όχι
25/10/2017
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΟΥΡΑΣ
Ακίνητα
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.
Όχι
14/02/2018
ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΕ
Ακίνητα
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ
Όχι
14/02/2018
ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Π.Ν ΓΑΒΡΙΗΛ ΟΕ
Ακίνητα
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ
Όχι
24/01/2018
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΣΟΥΚΑΛΑ
Ακίνητα
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.
Όχι
07/02/2018
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΡΗΔΕΡΑΣ
Ακίνητα
ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.
Όχι

ΚΑΛΛΟΝΗΣ / ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ

06/09/2017
ΦΩΤΙΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ
Ακίνητα
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΜΙΩΤΗΣ
Όχι

01/11/2017
Ιωάννης Καλαφατέλλης του Ευαγγέλου και της Ειρήνης
Ακίνητα
Αριστείδης Τυροπώλης του Ιωάννη
Όχι

Σημειώση: Όλες οι πληροφορίες αυτής της ανάρτησης προέρχονται από την ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ


Αναζητώντας στον παραπάνω σύνδεσμο το πλειστηριασμό της επιλογής σας μπορείτε να βρείτε τα αρχεία pdf με όλες τις λεπτομέρειες της ακίνητης ή κινητής περιουσίας που βγαίνει σε πλειστηριασμό.