Απογευματινή περιήγηση στο Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης- Παρασκευή 11 Αυγούστου

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017, ώρα 18:00


Οι θαλάσσιες και οι χερσαίες μοναδικές απολιθωματοφόρες θέσεις, τα ασύλληπτης ομορφιάς ηφαιστειακά τοπία, οι εντυπωσιακοί τεκτονικοί, γεωμορφολογικοί και παράκτιοι γεωτόποι και γεωμορφές, η πλούσια βενθική και χερσαία χλωρίδα και πανίδα αλλά και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου ενώνονται σε μια αποκλειστική απογευματινή περιήγηση στο Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017 και ώρα 18:00.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη περιήγηση, η οποία οργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να χαλαρώσουν, να εξερευνήσουν, να ζήσουν ρομαντικές στιγμές απολαμβάνοντας μια διαφορετική εμπειρία γνωριμίας με τους άγνωστους θησαυρούς της Φύσης στο Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης.
Το Πρόγραμμα της απογευματινής περιήγησης στο Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης περιλαμβάνει:

Α. Μουσείο (18:00-18:20)

Ενημερωτική προβολή και παρουσίαση για το Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης, τα σύγχρονα οικοσυστήματα (χερσαία και θαλάσσια), τα χερσαία και τα θαλάσσια απολιθώματα, αλλά και τις εντυπωσιακές ακτές της Νησιώπης.

Ενημερωτική Έκδοση με κατατοπιστικούς χάρτες και εντυπωσιακές φωτογραφίες του Δημήτρη Ταλιάνη.

Β. Θαλάσσια περιήγηση με το σκάφος με γυάλινο πυθμένα ΝΗΣΙΩΠΗ (18:20-20:30)
Αναχώρηση από το Λιμάνι Σιγρίου με το σκάφος Νησιώπη.

Ενημέρωση για τις ανασκαφές και τα σπάνια ευρήματα στις εντυπωσιακότερες από τις 40 απολιθωματοφόρες θέσεις  που έχουν αναδειχθεί στη Νησίδα Νησιώπη.

Οι συμμετέχοντες απολαμβάνουν το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα από την Νησιώπη και παρατηρούν τον πορφυρό ηλιακό δίσκο να βυθίζεται στα νερά του Αιγαίου.

Επιστροφή στο λιμάνι Σιγρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 2253054434 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.