Πλήθος κόσμου στην εορτή του Αγίου Προκοπίου στο Ιππειος Λέσβου (pics)

Εορτή Αγίου Προκοπίου στο Ίππειος Λέσβου 2017


Μια πραγματικά ασυνήθιστη εμπειρία έζησαν όσοι βρέθηκαν στο Ίππειος στις 7 και 8 Ιουλίου 2017, καθώς η πλατεία του χωριού μετατράπηκε σε λατρευτικό χώρο προκειμένου να φιλοξενήσει την πανηγυρικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Προκοπίου και αυτό λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε ο σεισμός της 12ης Ιουνίου στον καθεδρικό ναό του χωριού.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 7 Ιουλίου με τον πανηγυρικό Εσπερινό και συνεχίστηκαν με την περιφορά της Εικόνας του Αγίου Προκοπίου στα παραδοσιακά σοκάκια του χωριού, συνοδεία στρατιωτικής μπάντας καθώς και πλήθους πιστών αλλά και ιερέων από όλη την Λέσβο,ενώ το Σάββατο 8 Ιουλίου το πρωί, τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και έγινε η διανομή του παραδοσιακού φαγητού(κισκέτς).

Προσκυνητές από τα γύρω χωριά αλλά και την Μυτιλήνη, πήγαν και φέτος στο Ίππειος Λέσβου για να τιμήσουν το πανηγύρι του Αγ.Προκοπίου, να ψωνίσουν κάθε λογής προϊόντα από τους μικροπωλητές της εμποροπανήγυρης, αλλά και να γλεντήσουν στα καταστήματα που διέθεταν ζωντανή μουσική.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος συμμετείχε και φέτος στην πραγματοποίηση του πανηγυριού με την παρασκευή και διανομή του παραδοσιακού φαγητού καθώς και στην περιφορά της εικόνας του Αγ.Προκοπίου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος θα ήθελε να ευχαριστήσει όσους βοήθησαν με κάθε τρόπο ώστε να γίνει και φέτος το πανηγύρι του Αγ.Προκοπίου, κάτω από εξαιρετικές συνθήκες, επίσης την 98 ΑΔΤΕ για την διάθεση της στρατιωτικής μπάντας και της σκηνής, για τις ανάγκες των λατρευτικών εκδηλώσεων του διημέρου.


Φωτογραφίες Κατερίνα Σπήλιου