Ικανοποίηση για τη λειτουργία της πλήρους πεζοδρόμησης στα “ΛΑΔΑΔΙΚΑ” Σύσκεψη για διάφορα θέματα που έχουν προκύψει

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗΣ
ΠΕΡΙΟΧΗΣ “ΛΑΔΑΔΙΚΑ”  
       

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες υπό την προεδρία του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού, για το θέμα της λειτουργίας του νέου μέτρου της πλήρους πεζοδρόμησης  της ευρύτερης περιοχής “ΛΑΔΑΔΙΚΑ”, κατά τις ώρες από 9 μ.μ. έως 4 π.μ. και για την περίοδο από 10 Ιουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κατζανός, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Νίκος Καρασάββας και το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρηματιών υγειονομικού ενδιαφέροντος και άλλων κλάδων, των περιοχών Κουμιδιάς, Λαδάδικα, Κουλμπάρας και Πλατείας Σαπφούς (γύρω στους 40 επιχειρηματίες).

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, από όλους εκφράστηκε η ικανοποίηση για τη  λειτουργία του νέου μέτρου κατά τις πρώτες 10 ημέρες της εφαρμογής του, ενώ επισημάνθηκε η αποδοχή του από τη συντριπτικά μεγαλύτερη μερίδα των δημοτών της πόλης. 

Ακολούθως όλοι οι συμμετέχοντες τοποθετήθηκαν επί διαφόρων θεμάτων που απασχολούν τόσο τους ίδιους, όσο και την ευρύτερη περιοχή και εξέφρασαν τις απόψεις τους για την εύρυθμη λειτουργία του νέου μέτρου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα της αστυνόμευσης τόσο της ίδιας πεζοδρομημένης περιοχής όσο και των γύρω κατοικήσιμων αστικών περιοχών, του τρόπου αποκομιδής των απορριμμάτων και του νέου κανονισμού καθαριότητας που θα ισχύσει απαρέγκλιτα για όλα τα καταστήματα, της εύρυθμης ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στο πλαίσιο των κανόνων που ισχύουν από τη νομοθεσία, του καλλωπισμού και της αισθητικής αναβάθμισης της περιοχής με τον κατάλληλο φωτισμό, των χώρων στάθμευσης δικύκλων και αυτοκινήτων, κ.ο.κ.         

Στη συνέχεια υιοθετήθηκε από όλους η πρόταση του Δημάρχου, για τη δημιουργία μιας μόνιμης Επιτροπής Διαχείρισης του Ιστορικού Κέντρου, η οποία θα έχει ως καθήκον την επίβλεψη της εύρυθμης καθημερινής λειτουργίας της περιοχής εκ μέρους των επιχειρήσεων και όλων των εμπλεκομένων βάσει των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, καθώς και την άμεση παρέμβαση προκειμένου να επιλύονται τα πιθανά προβλήματα που θα ανακύπτουν, σε στενή συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης και τη Δημοτική Αρχή.

Ακολούθησε η διαδικασία καθορισμού της πρώτης πενταμελούς Επιτροπής Διαχείρισης του Ιστορικού Κέντρου, με προτάσεις των παρευρισκομένων και ομόφωνα αποφασίστηκε η σύστασή της, με τα εξής μέλη: Αντώνης Γκιγκιλίνης, Γιώργος Ζαφειρίου, Σίμος Ηλιού, Δημήτρης Πολυχρόνης και Μιχάλης Σοφός.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση όλων, ότι θα τηρηθούν ευλαβικά οι κανόνες λειτουργίας της ευρύτερης πεζοδρομημένης περιοχής που έχουν τεθεί, ώστε να διασφαλιστεί στο μέγιστο βαθμό η άψογη εφαρμογή του νέου μέτρου προς ικανοποίηση όλων των δημοτών, των περιοίκων και των επισκεπτών.    

Ο Πρόεδρος Μυτιλήνης,                                              Ο Γραμματέας του Συμβουλίου
  

   Πάνος Μιχ. Πίτσιος                                                               Γιώργος Καρίνος