Στην κυκλοφορία οι νέες εκδόσεις για την τουριστική προβολή της Λέσβου, από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ


Ολοκληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες οι νέες εκδόσεις για την τουριστική προβολή της Λέσβου, από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου. Οι εκδόσεις θα διανέμονται σε κάθε επισκέπτη της Λέσβου από τα μέλη του δικτύου  και από συγκεκριμένα σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

FREE PRESS SUMMER 2017

H πρώτη έκδοση αφορά το ελληνο-αγγλικό free press που εκδίδει για 6η συνεχόμενη χρονιά ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου με τον τίτλο « Lesvos the other Aegean ». Η φετινή του έκδοση είναι 36 σελίδες και αναφέρεται στις κάθετες αγορές πάνω στις οποίες στηρίζεται η ταυτότητα της Λέσβου. Πολιτισμός και Ιστορία, Γαστρονομία, Περιπατητικός και Ποδηλατικός τουρισμός, Θρησκευτικός τουρισμός, Παρατήρηση πουλιών, Ευεξία, Γάμος,  κ.α. Είναι ο πιο ολοκληρωμένος τουριστικός οδηγός της Λέσβου, με πληροφορίες για ο,τιδήποτε χρειαστεί ο επισκέπτης, καθώς για τα πολιτιστικά, μουσικά, εικαστικά και αθλητικά δρώμενα που οργανώνει ή υποστηρίζει ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου για το καλοκαίρι 2017.

2.  FREE PRESS (TUR) 2017

Η δεύτερη έκδοση αφορά το 3ο Free Press που εκδίδεται αποκλειστικά στην Τούρκικη γλώσσα. Με γνώμονα την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών από την Τουρκία ο Φορέας εκδίδει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ένα νέο free press στην τούρκικη γλώσσα, με σκοπό να διακινηθεί κατά μεγάλο ποσοστό στην Τουρκία,  στις πύλες εισόδου επισκεπτών από Τουρκία,  καθώς επίσης και σε σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος σε όλη την Λέσβο.
Το έντυπο (Α4 16 σελίδες), θα έχει το ίδιο ενημερωτικό υλικό όπως και το ελληνο/αγγλικό που αναφέρουμε παραπάνω,  και θα διανεμηθεί σε 15.000 αντίτυπα.

  1. ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

      Για δεύτερη χρονιά κυκλοφορεί μία νέα ξεχωριστή έκδοση ο χάρτης της Λέσβου, με τα    
      μέλη και τους Φορείς  του δικτύου Lesvos the other Aegean και ο οποίος περιλαμβάνει
      σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος όλης της Λέσβου.  Η Ελληνοαγγλική
      έκδοση του χάρτη διανέμεται δωρεάν είτε ενσωματωμένο μέσα στις εκδόσεις freepress
      Ελληνοαγγλικό ( EN/GR) και freepress τούρκικο (TUR), αλλά και ως ξεχωριστή έκδοση.

  1. ΕΚΔΟΣΗ  ΧΑΡΤΗ- ΦΥΛΛΑΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου πραγματοποιεί για 5η συνεχόμενη χρονιά, την έκδοση φυλλαδίου-χάρτη περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών της Β. Λέσβου με σκοπό την ανάπτυξη και υποστήριξη των κάθετων αγορών, την προώθηση και την προβολή του νησιού ως εναλλακτικού προορισμού.  

Το δίκτυο των διαδρομών βασίζεται σε παλιά μονοπάτια επικοινωνίας μεταξύ των χωριών που συμπληρώνονται με τη χρήση αγροτικών και λιγότερων ασφαλτοστρωμένων δρόμων, είναι για όλες τις εποχές του χρόνου και προσφέρετε στον περιηγητή η άμεση επαφή με τη φύση, τους κατοίκους και την ιστορία της περιοχής.
Το μεγαλύτερο μέρος της σήμανσης και της χαρτογράφησης έγινε από την  Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου Α.Ε. ( ΕΤΑΛ)

Το δίκτυο των πεζοπορικών και των ποδηλατικών διαδρομών προβάλλεται μέσω του φυλλαδίου – χάρτη περιέχει αναλυτική περιγραφή για τις προτεινόμενες διαδρομές, καθώς και χρήσιμα στοιχεία (χιλιομετρικές αποστάσεις, εκτιμώμενος χρόνος, βαθμός δυσκολίας διαδρομής, σημεία ενδιαφέροντος, πολιτιστικά στοιχεία, κλπ) για τον επισκέπτη.

Οι νέες εκδόσεις μαζί με το φυλλάδιο αρχαιολογικός περίπατος στον Μόλυβο και τους χάρτες οικισμών Μολύβου – Πέτρας εκτός της διανομή που γίνεται σε όλη την Λέσβο είναι αναρτημένες και στην ιστοσελίδα του δικτύου Lesvos the other Aegean στο παρακάτω link:http://www.theotheraegean.com/publications/  

Παράλληλα, αυτό το διάστημα υλοποιούνται  διάφορες ενέργειες προβολής του νησιού μέσα από καμπάνιες στα social media, φιλοξενίες δημοσιογράφων και bloggers, καταχωρήσεις διαφημίσεων κλπ.


                                                                     ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ