"Μαχαιρόδοντες, Δεινοθήρια και Μαμούθ- Κλιματικές αλλαγές στο αρχείο των απολιθωμάτων" στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017, ώρα 19:30 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου


«Μαχαιρόδοντες, Δεινοθήρια και Μαμούθ στο Αιγαίο - Κλιματικές αλλαγές στο αρχείο των απολιθωμάτων» είναι το θέμα της διάλεξης που θα πραγματοποιηθεί από την Κατερίνα Βασιλειάδου, Δρ. Γεωλόγο-Παλαιοντολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, την Παρασκευή 7 Ιουλίου και ώρα 19:30 στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι.

Πολλές είναι οι γεωγραφικές και κλιματικές μεταβολές που έχουν συμβεί τα τελευταία 20 εκατομμύρια χρόνια στον ευρύτερο χώρο του Αιγίου, και οι οποίες επηρέασαν άμεσα τις πανίδες της περιοχής.

Ξεκινώντας από τη μεγάλη μετανάστευση Αφρικανικών ζώων πριν 19 εκατομμύρια χρόνια, θα παρουσιαστεί η τεράστια ποικιλία των θηλαστικών που έζησαν στην περιοχή μέχρι και το τέλος της τελευταίας παγετώδους περιόδου πριν 11 χιλιάδες χρόνια.

Τρομακτικοί μαχαιρόδοντες, γιγάντια δεινοθήρια και τριχωτά μαμούθ, λυγερόκορμες καμηλοπαρδάλεις,  αντιλόπες και γαζέλες, ιππάρια - οι πρόγονοι των αλόγων, είναι μόνο μερικά από τα ζώα που έχουν ζήσει στον Ελλαδικό χώρο και δίνουν πληροφορίες για το κλίμα του παρελθόντος.

Μετά τη διάλεξη, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην εκθεσιακή ενότητα του Μουσείου που είναι αφιερωμένη στα ζώα του Αιγαίου.


Για περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 2253054434, 2251047033 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση lesvospf@otenet.gr.