ΝΕΟ Πρόγραμμα Εκδηλώσεων στο Ακράσι Λέσβου για την επισκευή της εκκλησίας «Αγία Παρασκευή»

ΑΝΑΓΚΗ για ΒΟΗΘΕΙΑ – Επισκευή εκκλησίας Ακρασίου


Το χωριό μας το ΑΚΡΑΣΙ Λέσβου δοκιμάζεται για ακόμη μια φορά..

 Ο σεισμός πάνω από 6 ριχτερ…. Τα ΔΣ των 2 Πολιτιστικών Συλλόγων του χωριού μας εκφράζουν τα θερμα συλλυπητήρια σε όλους όσους έχουν πληγεί από τον σεισμό στην Λέσβο, στην οικογένεια της εκλιπούσης στην Βρίσα και στους τραυματίες από τον σεισμό.

Ιδιαίτερα στους κατοικους του χωριού μας οι οποίοι ζουν το δράμα των ετοιμόρροπων σπιτιών τους που έχουν χαρακτηριστεί κατεδαφιστέα ή θέλουν μεγάλες επιδιορθώσεις Στο Ακράσι ευτυχώς δεν ειχαμε ανθρωπινα θύματα…αλλα οι ζημιές σε σπίτια του χωριού μας και στην εκκλησία του χωριού μας είναι πολύ μεγάλες.

Όσο αφορά την Εκκλησία του χωριού μας Αγία Παρασκευή οι Ακρασιώτες όπου και να βρίσκονται , θα συμβάλουν σε μία κοινή προσπάθεια κάτω από τις οδηγίες και πρωτοβουλίες του Εκκλησιαστικού συμβουλίου του χωριού μας για την επισκευή της.

Οι 2 σύλλογοι λαμβάνοντας υπ οψιν τα παραπάνω και την ψυχολογία των κατοίκων του χωριου, πήραμε τις παρακατω αποφάσεις:

Να τροποποιήσουμε εκ ολοκληρου το προγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, να ακυρωθουν οι περισσότερες εκδηλώσεις και να γίνουν ΜΟΝΟ οι παρακάτω:

1. Σαββατο 5 Αυγουστου : Συναυλία με το συγκρότημα ΑΚΡΩΣ ΛΑϊΚΟΝ - Μοιρογιάννης και την παρασκευή και διανομή τραχανά, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ι Κοντέλλης (πρώην σχολείο).

2. Σαββατο 12 Αυγούστου: Σαντούρια απο την Αγιάσο και παρουσιαση του Βιβλίου Ενας Αιωνας ΑΚΡΑΣΙ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ι Κοντέλλης (πρώην σχολείο).

Τα ΕΣΟΔΑ από τις 2 αυτές εκδηλώσεις θα δοθούν για την επισκευή της εκκλησίας του χωριού μας.

Επίσης όσοι Ακρασιώτες και φίλοι του Ακρασίου θέλουν να προσφέρουν χρηματικό ποσό για την επισκευή της εκκλησίας μας ας στείλουν οτι μπορεί ο καθένας στον παρακάτω (προς το παρόν) λογαρισμο***:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΚΡΑΣΙΩΝ

Τραπεζα EUROBANK.

Αριθμ. λογαριασμου 0026-0766-33-0100020404, ή GR 8302607660000330100020404,
με πρώτο όνομα Γεωργιος Βερβέρης.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ


*** τον λογαριασμό τραπέζης θα τον γνωρίζετε σύντομα