Με επιτυχία διοργανώθηκε η ημερίδα με θέμα τα «Κόκκινα Δάνεια» από το Επιμελητήριο Λέσβου

Με επιτυχία διοργανώθηκε η ημερίδα με θέμα τα «Κόκκινα Δάνεια»


Μια άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα διοργάνωσε την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 το Επιμελητήριο Λέσβου με θέμα τα «Κόκκινα Δάνεια». Ο Ειδικός Γραμματέας, Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομίας κ. Φώτης Κουρμούσης, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της ημερίδας, έκανε εκτενή ενημέρωση και έδωσε διευκρινίσεις για επιμέρους θέματα σχετικά με το νόμο που ρυθμίζει τα κόκκινα δάνεια επιχειρήσεων καθώς και για τις οφειλές προς Δημόσιο, Τράπεζες, Ασφαλιστικά Ταμεία και ιδιώτες.

Όπως επισήμανε ο κ. Κουρμούσης, με βάση το νόμο, μπορεί μια επιχείρηση να υποβάλλει ηλεκτρονική αίτηση δηλώνοντας όλα τα χρέη της και στη συνέχεια σε συνεργασία με τους πιστωτές θα καθορίζεται το ποσό της αποπληρωμής. Οι πιστωτές, είναι υποχρεωμένοι να προσέλθουν στη συζήτηση, αλλιώς χάνουν τα δικαιώματά τους, με εξαίρεση τους πολύ μικρούς προμηθευτές και τους εργαζόμενους που θα πρέπει να εξοφλούνται εις όλον.

Ο Ειδικός Γραμματέας διευκρίνισε επίσης ότι η φιλοσοφία του νόμου είναι κάθε επιχείρηση να πληρώνει αυτό που μπορεί εφόσον υπολογιστούν τα λειτουργικά της έσοδα και έξοδα.

Μετά την παρουσίαση του νόμου, ο λόγος δόθηκε στους επαγγελματίες, εκπροσώπους επιχειρήσεων, λογιστές, δικηγόρους και άλλους ενδιαφερόμενους, προκειμένου τα συμπεράσματα και τα βασικά σημεία του νόμου, να προκύψουν από τις απαντήσεις ερωτημάτων.


Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον Ειδικό Γραμματέα, έλυσαν σε σημαντικό βαθμό τις απορίες των συμμετεχόντων, οι οποίοι μπορούν να βρουν επιπλέον πληροφορίες στην ειδική πλατφόρμα που θα είναι διαθέσιμη από 3 Αυγούστου 2017.