Κ. Μίχαλος από τη Μυτιλήνη «Οι κυβερνήσεις ας αφήσουν τα επιμελητήρια ήσυχα» (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Για τον Δεκέμβρη του 2017 οριστικοποιήθηκαν οι εκλογές στα επιμελητήρια


Για τον Δεκέμβρη του 2017 οριστικοποιήθηκαν οι εκλογές στα επιμελητήρια όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος  Κωνσταντίνος Μίχαλος το Σάββατο από τη Μυτιλήνη κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε πριν από την συνεδρίαση της Διοικητικής επιτροπής της ΚΕΕ που πραγματοποιήθηκε στο επιμελητήριο Λέσβου.

«Ανά καιρούς οι κυβερνήσεις προσπάθησαν να περάσουν νόμους για να ελέγξουν τα επιμελητήρια , όμως μοντέλα που μπορούν να κουρέψουν τον επιμελητηριακό θεσμό δεν παιρνούν γιατί τα επιμελητήρια παράγουν έργο» τόνε ο κύριος Μίχαλος . Πριν από λίγες μέρες σε σύσκεψη με την κυβέρνηση οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία για τις εκλογές στα επιμελητήρια για 1-17 Δεκεμβρίου, ενώ  τον τελευταίο χρόνο η ημερομηνία διεξαγωγής τους έχει μετατεθεί τρεις φορές.


Αρχικά οι αρχαιρεσίες ήταν να διεξαχθούν την περίοδο 15 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου 2016, εν συνεχεία μετατέθηκαν για τα τέλη του 2016, ακολούθως ανακοινώθηκε πως οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέων διοικήσεων στα Επιμελητήρια θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο του 2017 οι  οποίες πάλι μετατίθενται για το Νοέμβριο του 2017 και όπως ανακοίνωσε από τη Μυτιλήνη ο κύριος Μίχαλος οριστικοποιήθηκαν για τον Δεκέμβριο  του΄17.

Με διάταξη σε παλαιότερο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών οι εκλογές στα επιμελητήρια είχαν μετατεθεί ,  με την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου να τονίζει ότι «η υφιστάμενη επιμελητηριακή νομοθεσία χρήζει επικαιροποίησης για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις».


Ο πρόεδρος των επιμελητηρίων αναφέρθηκε στις προτάσεις του επιμελητηριακού κόσμου για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, ενώ τόνισε ότι η συνεδριάσεις της διοικητικής επιτροπής στην περιφέρεια γίνονται για την στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας. Η κεντρική ένωση επιμελητηρίων, είπε ο κύριος Μίχαλος στηρίζει το αίτημα για παραμονή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά και θα είναι ένα από τα αιτήματα στο υπόμνημα που θα παραδώσει στην κυβέρνηση πριν από την ΔΕΘ. Στη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής Επιμελητηρίων στη Μυτιλήνη συμμετείχαν όλα της τα μέλη και συγκεκριμένα πρόεδροι και στελέχη από τα επιμελητήρια Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Κέρκυρας, Καβάλας, Κιλκίς , Πιερίας και Βοιωτίας.
Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Λέσβου, ενώ παραβρέθηκαν ο ΓΓ Αιγαίου Γιάννης Γιαννέλλης, ο βουλευτής Λέσβου  του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης , ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός  οι αντιπεριφερειάρχες Θοδωρής Βαλσαμίδης, Στρατής Κύτελης , και Καλλιόπη Γόμου Πρωτογεράκη  και ο  αντιδήμαρχος  Κώστας Κατσαρός .


Πηγη ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ