Ξανά υποσχέσεις στην παράσταση διαμαρτυρίας από την Ο.Α.Σ Λέσβου για τις αποζημιώσεις των σεισμόπληκτων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου χθες στην προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας που είχε ανακοινώσει, επισκέφθηκε τη Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Παρά την απουσία του γ.γ. κ. Γιανέλλη, το ΔΣ της Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος και εκπρόσωποι των κατοίκων της Βρίσας συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο της γενικής γραμματείας και το Βασίλη Τεντόμα εκ μέρους της κυβέρνησης, ως συντονιστή των ενεργειών που γίνονται για τη προστασία και αποζημίωση των κατοίκων της σεισμόπληκτης περιοχής.

Καταγγείλαμε την εγκληματική καθυστέρηση εκ μέρους της κυβέρνησης που εδώ και ένα μήνα δεν υλοποίησε καμία από τις υποσχέσεις που έδωσε.

Απαιτήσαμε άμεσα: Να δοθούν τα 580 ευρώ του επιδόματος.

 Να δοθεί η επιδότηση ενοικίου.

  Η κατεδάφιση των ετοιμόρροπων σπιτιών να γίνει από την πολιτεία γιατί το κόστος είναι δυσβάσταχτο.

  Η πολιτεία επίσης να αναλάβει την κατασκευή χώρων αποθήκευσης των οικοσυσκευών από τα σπίτια που έχουν καταστραφεί.

  Να δοθούν οι επιδοτήσεις που έχουν παρακρατηθεί για χρέη σε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους της Λέσβου.

Από την συζήτηση που έγινε πήραμε πάλι υποσχέσεις ότι όλα έχουν δρομολογηθεί και σύντομα οι πληγέντες από τον φονικό σεισμό θα δουν αποτελέσματα.

Την Τετάρτη 12 Ιούλη στις 9:30 το πρωί θα γίνει ευρεία σύσκεψη στη γενική γραμματεία Αιγαίου με τους εμπλεκόμενους φορείς παρόντος του κυρίου Γιανέλλη.

Η Ομοσπονδία θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και σε σύντομο χρονικό διάστημα αν δεν αρχίσουν να υλοποιούνται οι υποσχέσεις που πήραμε, θα είμαστε πάλι στο δρόμο οργανώνοντας νέα διαμαρτυρία πιο μαζικά και πιο αποφασιστικά αυτή τη φορά για την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων όλων των πληγέντων.

Μυτιλήνη 11/07/2017
Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου