Μεγάλη διάκριση για το μαθητή από το 5ο λυκείο Μυτιλήνης Ραφαήλ Ψυρούκη στην 58η Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων στο Ρίο Ντε Τζανέιρο

Ένας Μυτιληνιός μαθητής μεταξύ των κορυφαίων μαθηματικών μυαλών του κόσμου


Το χάλκινο μετάλλιο στην 58η Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων , στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, κατέκτησε ο μαθητής του 5ου λυκείου Μυτιλήνης Ραφαήλ Ψυρούκης κάνοντας περήφανο όχι μόνο το σχολείο του, τους δασκάλους του και την οικογένειά του αλλά ολόκληρο το νησί. 

Ο Ραφαήλ Ψυρούκης συμμετείχε στην ελληνική αποστολή, από τις 12 μέχρι τις 23 Ιουλίου 2017, η οποία κατέκτησε 1 Χρυσό, 4 Ασημένια και 1 Χάλκινο μετάλλιο κατατάσσοντας την Ελλάδα στη 12η θέση σε συνολικά 111 χώρες από όλο το κόσμο και την 3η στην Ευρώπη.

Οι μαθητές που κατέκτησαν μετάλλια ήταν οι: Γεωργιάδης Β., Μελάς Χ.-Δ., Λώλας, Δ., Τσιάμης, Ρ., Τσιντσιλίδας, Δ. και ο Μυτιληνιός Ραφαήλ Ψυρούκης που μόλις πριν από λίγο καιρό είχε διακριθεί και πάλι σε διεθνή διαγωνισμό φυσικής αλλά και μαθηματικών , όπου πήρε το εισιτήριο για τη συμμετοχή του στην μαθηματική ολυμπιάδα του Ρίο.

Στη φετινή διαγωνιστική συνάντηση, στην οποία συμμετέχει η χώρας μας με τη μαθηματική της εταιρεία – ΕΜΕ, δήλωσαν συμμετοχή 115 χώρες με τις αντίστοιχες μαθηματικές τους ενώσεις, ανάμεσα στις οποίες οι, Αυστρία, ΗΠΑ, Καναδάς, Κίνα, Κούβα, Κύπρος, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Λουξεμβούργο, Μεξικό, Ολλανδία, Νορβηγία, Ρωσία, Ισπανία, Αγγλία και περισσότεροι από 620 σπουδαστές από όλο τον κόσμο.

Η αντιπροσωπεία της χώρας μας, που βρέθηκε στην 37η θέση της παρουσίασης, ήταν οκταμελής, με επικεφαλής τους Ανάργυρο Φελλούρη, καθηγητή του εθνικού μετσόβιου πολυτεχνείου, πρόεδρο της ΕΜΕ, και Σιλουανό Μπραζιτίκο, καθηγητή μαθηματικών.


Πηγη ΕΡΤ