5ος ο Μυτιληνιός ο Δημήτρης Αλεξίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας 2017

5ος ο Μυτιληνιός ο Δημήτρης Αλεξίου


Μετά την ατυχία του στο Βαλκανικό πρωτάθλημα, παρότι βρισκόταν σε μια καλή θέση μέσα στη δεκάδα όταν του έσπασε η ζάντα και εγκατέλειψε, η τύχη επιφύλασσε στο Δημήτρη Αλεξίου την καλύτερή του εμφάνιση μέχρι σήμερα, το Σάββατο 22/7/217 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας XCO.

Το αγωνιστικό μέρος του Πανελληνίου Cross Country XCO διεξήχθη σε μια επιλεγμένη διαδρομή γύρω από το κάστρο και την παλαιά πόλη της Ναυπάκτου, αποτελούμενη από άσφαλτο, δασικό δρόμο, δασικό μονοπάτι και πλακόστρωτο, συνολικής κλειστής κυκλικής διαδρομής 4,1 χλμ., που επαναλαμβανόταν.

5ος Τερμάτισε ανάμεσα στους καλύτερους Έλληνες, ο Δημήτρης Αλεξίου. Όπως δηλώνει ο ίδιος: "Καλή εκκίνηση, έξυπνη οδήγηση και ένα καλό σαπόρτ με έφεραν στην 5η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα xco !!! Μετά από τόσες αναποδιές βγήκε και κάτι καλό" Πραγματικά πολύ καλή εμφάνιση και άξια του πρωταθλητή από τη Λέσβο που απ' ότι φαίνεται στο μέλλον θα διατελέσει άξιος εκπρόσωπος του νησιού μας στα ποδηλατικά.

Ότι καλύτερο μπορούσαμε να φανταστούμε η 5η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανάμεσα σε πολύ άξιους αντιπάλους και άλλους 200 αγωνιζόμενους. "Πήρα καλή εκκίνηση χωρίς μηχανικά προβλήματα οδήγησα όπως έπρεπε, χωρίς πτώσεις και χωρίς λάθη .Θα ήθελα να ευχαριστήσω το κατάστημα Καραντωνης bikes για την χορηγία του ποδηλάτου όπως επίσης τον προπονητή μου Βασίλη Γιαννιωση" Δηλώνει ο Αλεξίου στον προσωπικό του λογαριασμό...

Η "σειρά" να έχει όμως ατυχίες το Σάββατο ήταν στον Γιώργο Σαραϊδάρη που από τον πρώτο γύρο έπαθε λάστιχο και χωρίς υποστήριξη ή ανταλλακτικό τροχό, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει νωρίς! Κρίμα για το θρύλο της Λεσβιακής ποδηλασίας μια και περιμέναμε μια δυναμική και άξια του επιπέδου του καλή εμφάνιση. Κρίμα ένας τέτοιος αθλητής αυτής της κλάσης να μην έχει την υποστήριξη που του αρμόζει σ' έναν αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος!

Την επόμενη μέρα στο Πανελλήνιο Eliminator mtb, ένα εντυπωσιακό άθλημα τεχνικής και ταχύτητας, που διεξήχθη σε ειδικό χώρο, σε μια διαδρομή που είχε διαμορφωθεί μέσα στη Ναύπακτο στην παραλία Ψανή, η ατυχία ξαναχτύπησε αυτή τη φορά τον Δημήτρη Αλεξίου όταν στο αγώνισμα της Κυριακής έσπασε η αλυσίδα σε σημείο που είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα με αποτέλεσμα μια άσχημη πτώση με πολλά χιλιόμετρα. Ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό, δεν έσπασε κάτι, μόνο επιφανειακά τραύματα από την τριβή με την άσφαλτο σε χέρια και πόδια. Παράπονα υπήρξαν από πολλούς αγωνιζόμενους μια και το σημείο ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο καθώς και ότι πολλά άλματα ήταν λάθος στημένα (σύμφωνα πάντα με δηλώσεις αθλητών). Πολλοί ακόμα αθλητές έπεσαν στο ίδιο αλλά και σε άλλα σημεία της διαδρομής, ευτυχώς όμως δεν υπήρξε κάποιος σοβαρός τραυματισμός από κανέναν. Μόνο ένας αθλητής νοσηλεύτηκε!


Ευχόμαστε στο Δημήτρη Αλεξίου συγχαρητήρια για την μεγάλη του νίκη, την 5η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας, περαστικά και γρήγορα στη σέλα για νέες επιτυχίες.