Πάνω από 100 συμμετέχοντες στο 2ο παλλεσβιακό τουρνουά σκάκι, που διοργανώθηκε στο Πλωμαρι (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Με την απονομή των επάθλων στους νικητές, στην αίθουσα της ΛΕΣΧΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ, ολοκληρώθηκε το δεύτερο παλλεσβιακό τουρνουά σκάκι


Χορηγός επικοινωνίας και υποστήριξης ήταν το LesvosPost.com

Με την απονομή των επάθλων στους νικητές, στην αίθουσα της ΛΕΣΧΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ, ολοκληρώθηκε το δεύτερο παλλεσβιακό τουρνουά σκάκι, που διοργανώθηκε από την Ομάδα Νέων Πλωμαρίου και την Λέσχη, το διήμερο 22 και 23 Ιουλίου.

Στο τουρνουά διαγωνίσθηκαν περισσότερα από 100 σκακιστές, από όλα τα μέρη της Λέσβου, καθώς και τουλάχιστον τρεις που έκαναν διακοπές στο Πλωμάρι, ενημερώθηκαν για την εκδήλωση και δήλωσαν συμμετοχή.


Τα έπαθλα κέρδισαν στο γκρουπ των νέων οι Γιάννης Πεντογέννης  (ποδήλατο) Αλέξανδρος Φακής (τάμπλετ), Θοδωρής Φιλίππου(σκακιέρα) και Λητώ Θεοφίλου (σκακιέρα).
Στο γκρουπ των ενηλίκων οι Νίκος Πιτσιλαδής (διήμερη διαμονή σε ξενοδοχείο), Γεώργιος Μπανταβάνης  (διήμερη διαμονή σε ξενοδοχείο) Άκης Λάμπρου  (τάμπλετ), Κνόντυ Ριζάε (σκακιέρα), Μάνος Παπγής (διήμερη διαμονή σε ξενοδοχείο).

Τα έπαθλα απένειμαν οι Μανώλης Αρμενάκας, αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, Ξενοφών Μαυραγάνης, πρόεδρος δ.σ. της Λέσχης, Γαβριήλ Χαλδέζος, πρόεδρος του φορέα ανάπτυξης Πλωμαρίου,   Θεολόγος Πατερέλλης, γ.γ. του δ.σ. της Λέσχης, Ζωή Σκορδά της Ομάδας Νέων Πλωμαρίου, Στρατής Καμινέλλης και Μιχάλης Αϊβαλιώτης,  πρόεδρος και γενικός γραμματέας  του Σκακιστικού Ομίλου Μυτιλήνης.


Στους μετασχόντες στο τουρνουά, απηύθυναν τον λόγο ο επικεφαλής της Ομάδας  Νέων, Μιχάλης Τετώνης, που ευχαρίστησε τους χορηγούς, αλλά και τους ενισχυτές  της εκδήλωσης, δηλαδή τον Δήμο Λέσβου, τον Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου, τον Σκακιστικό όμιλο Μυτιλήνης, που παρέσχε την σχετική τεχνογνωσία,  μη λησμονώντας  τους δασκάλους του σκάκι που παραδίδουν  μαθήματα  στην αίθουσα της Λέσχης και απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους Δημήτρη Λάμπρου, Γιώργο Σαββίδη και Νίκο Πιτσιλαδή, ο πρόεδρος της Λέσχης Ξενοφών Μαυραγάνης, που ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, συνεχάρη τους δασκάλους του σκάκι, δηλώνοντας ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να διευρυνθεί και επεκταθεί το τουρνουά με την συμμετοχή και άλλων φορέων στην οργανωτική επιτροπή, αλλά και σημαντικών χορηγών, ώστε η διοργάνωση να αποτελέσει πόλο έλξης Ελλήνων και ξένων οπαδών του σκάκι, ο πρόεδρος του φορέα ανάπτυξης Γαβριήλ Χαλδέζος, που δήλωσε συμμετοχή και συμπαράσταση σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και εξέλιξη του Πλωμαρίου, ο πρόεδρος και ο γ.γ. του Σκακιστικού Ομίλου Μυτιλήνη και ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Μανώλης Αρμενάκας, που συνεχάρη τους διοργανωτές και υποσχέθηκε κάθε βοήθεια από τον Δήμο , ώστε οι σκακιστικοί αγώνες στο Πλωμάρι να αποτελέσουν θεσμό.


Στο μεταξύ, ταυτόχρονα με το τουρνουά, έληξε και η έκθεση ζωγραφικής, της Ειρήνης Μιχαλέλλη και των μαθητών της, Κυριακής Στέργου, Δαμασκηνού Πρωτονοτάριου, Δήμητρας Λαγουτάρη και συνολικά δέκα ζωγράφων που ολοκλήρωσαν τον κύκλο των μαθημάτων τους και εξέθεταν τα έργα τους για ένα  δεκαήμερο στην αίθουσα της ΛΕΣΧΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ.

Αίθουσα που δεν θα μείνει ανενεργή, αφού την Τρίτη 25 Ιουλίου εγκαινιάσθηκε η έκθεση της ζωγράφου Βαρβάρας Γεωργαντέλλη,  στους 30 πίνακες της οποίας απεικονίζονται λουλούδια, σε όλες τις φάσεις της ζωής τους. Η Βαρβάρα Γεωργαντέλλη  που ζει και εργάζεται στην Αθήνα, πραγματοποιεί την δεύτερη έκθεσή της στην γενέθλια πόλη.



Πηγη ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ