Επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Λέσβου συμμετέχοντες της εκδήλωσης για τα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO (pics)

Επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Λέσβου


Ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Beka Takeli, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Προγράμματος “Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO”, Guy Martini και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων, διακεκριμένοι Καθηγητές Πανεπιστημίων και κορυφαίοι επιστήμονες σε θέματα διαχείρισης γεωπάρκων, επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο Παλαιό Δημαρχείο, τον Δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, με αφορμή τις ομιλίες που θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα στην εκδήλωση με θέμα «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ UNESCO: Ιδανικοί προορισμοί αειφόρου τουρισμού. Το παράδειγμα της Λέσβου – Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO».

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Γεωπάρκων που θα πραγματοποιηθεί στη Λέσβο από 12 έως 22 Ιουνίου 2017 και στο οποίο συνδιοργανωτής είναι και ο Δήμος Λέσβου. Το Διεθνές Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων θα προβάλλει τη Λέσβο ως αειφόρο τουριστικό προορισμό, ως κέντρο εκπαίδευσης και πρότυπο για τη δημιουργία και τη λειτουργία των Γεωπάρκων σε όλο τον κόσμο.

Ο κ. Γαληνός, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, τους οποίους συνόδευε ο Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Νίκος Ζούρος, τόνισε ότι η παρουσία τους από τελεί εξαιρετική τιμή για τον τόπο μας. Ανέλυσε τις πολύπλευρες ευνοϊκές επιπτώσεις της αναγνώρισης της Λέσβου ως «Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO», στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και προσέλκυση επισκεπτών.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος, έδωσε μια σειρά από αναλυτικές πληροφορίες για το νησί, με επίκεντρο τη συμβολή των Γεωπάρκων στην ανάδειξη όλων των στοιχείων της φυσικής και πολιτιστικής παράδοσης. Τέλος, μετά την ανταλλαγή απόψεων και την ενημέρωση, έθεσε ζητήματα στενότερης και πολυεπίπεδης συνεργασίας.

Ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων, Beka Takeli, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Προγράμματος Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO, Guy Martini και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων, εξέφρασαν στον κ. Γαληνό τον μεγάλο ενθουσιασμό τους για την επίσκεψή τους στον τόπο μας υπογραμμίζοντας πως η εικόνα που έχουν αποκομίσει είναι εξαιρετική. Ειδικότερα ο κ. Takeli, απευθυνόμενος στον Δήμαρχο επεσήμανε ότι, η Λέσβος αποτελεί παράδειγμα για τη Διεθνή Κοινότητα, κάτι για το οποίο θα πρέπει να είναι εξαιρετικά υπερήφανος. Δεσμεύθηκε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού θα προβάλει με κάθε πρόσφορο μέσο την Λέσβο, ως παγκόσμιο προορισμό. Συνεχάρη τον Δήμο Λέσβου για την επιτυχή επαναξιολόγηση του νησιού ως «Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO», τονίζοντας ότι η Λέσβος διαθέτει όλα τα στοιχεία μιας τέτοιας μεγάλης αναγνώρισης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το νησί αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα Γεωπάρκου και χωρίς εσάς δεν θα υπήρχαμε ως Παγκόσμιο Δίκτυο. Η Λέσβος είναι το ομορφότερο σημείο στον πλανήτη, όχι μόνο ως Γεωπάρκο αλλά και ως τουριστικός προορισμός» .


Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.