Tα ονόματα και τα ποσά των 11.337 του Μέτρου 11 Βιολογικής Γεωργίας - Όλα τα ονόματα για το Βόρειο Αιγαίο

Τη λίστα με τα ονόματα των 11.337 δικαιούχων που μπήκαν στην πρώτη πρόσκληση του Μέτρου 11 Βιολογικής Γεωργίας εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.


Οι δικαιούχοι είναι μόνο φυτικής παραγωγής σε ζώνη Natura με τους νεοεισερχόμενους στον κλάδο να μοιράζονται μέσα στην πενταετία 75 εκατ. ευρώ και οι «παλιοί» 147 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι υποχρεώσεις και δεσμεύσεις των δικαιούχων εκκινούν την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης Πράξεων (31 Μαΐου) και τη διάρκεια των δεσμεύσεων

• για τη δράση 11.1.1 (νεοεισερχόμενοι στα Βιολογικά), ορίζεται για συνεχές χρονικό διάστημα τριών ετών
• για τη δράση 11.2.1 (παλιοί βιοκαλλιεργητές), ορίζεται για συνεχές χρονικό διάστημα πέντε ετών

Οι νεοεισερχόμενοι, υποχρεούνται να συνάψουν σύμβαση με Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης (ΟΕ&Π), εντός χρονικού διαστήματος δέκα πέντε (15) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία δημοσιοποίησης των οριστικών πινάκων παραδεκτών και μη παραδεκτών αιτήσεων στήριξης. Επιπλέον έχουν την υποχρέωση να ακολουθήσουν μάθημα κατάρτισης κατά το δεύτερο έτος δεσμεύσεων.

Υπενθυμίζεται, ότι μέχρι τέλος του έτους, αναμένεται να βγει δεύτερη πρόσκληση για το Μέτρο 11 Βιολογικής Γεωργίας, που θα αφορά κτηνοτρόφους και αγρότες με διαφορετικά κριτήρια ένταξης (όχι με τον κόφτη Natura δηλαδή). Ο προϋπολογισμός θα είναι 400 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.



Πηγή agronews.gr