Στην Λέσβο μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Π. Κουρουμπλής

Την Κυριακή 25 Ιουνίου


Την Κυριακή 25 Ιουνίου, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, θα μεταβεί στα Ψαρά, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, προκειμένου να παραστούν στις εκδηλώσεις μνήμης της 193ης επετείου του Ολοκαυτώματος. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακηρυχτεί επίτιμος δημότης Ψαρών, από τον Δήμαρχο.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα αναχωρήσουν για τον Πολίχνιτο της Λέσβου, όπου θα ενημερωθούν για τη σεισμική δραστηριότητα στο νησί, από τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ, καθηγητή κ. Ε. Λέκκα και τον Πρόεδρο του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ, καθηγητή κ. Ν. Βούλγαρη.


Μετά την ενημέρωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θα επισκεφτούν το σεισμόπληκτο χωριό Βρίσα, όπου θα ενημερωθούν από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθηγητή κ. Ν. Σουλακέλλη και τις Τοπικές Αρχές. Ο κ. Παυλόπουλος και ο κ. Κουρουμπλής θα επιστρέψουν στην Αθήνα το απόγευμα της Κυριακής.