Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Ποδηλατικές διοργανώσεις στην Λέσβο με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Στο πλαίσιο του προγράμματος Τουριστικής Προβολής 2017 η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διοργανώνει και υποστηρίζει μεγάλης εμβέλειας αθλητικές διοργανώσεις με στόχο την προώθηση των προορισμών και την προσέλκυση επισκεπτών.


Ειδικότερα, και σε συνδυασμό με την ενδυνάμωση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την ανάδειξη του ποδηλατικού τουρισμού, έχει προγραμματίσει την διοργάνωση- υποστήριξη μιας σειράς ποδηλατικών αγώνων στη Λέσβο, ενώ στόχος είναι η επέκταση των αγώνων και στα άλλα νησιά.

Μετά την πραγματοποίηση του «LESVOS ENDURO MTB» στην περιοχή της Αγιάσου με τη συνεργασία του Αναγνωστηρίου Αγιάσου το διάστημα 8-9 Απριλίου 2017, που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία φθάνοντας τις 72 συμμετοχές, από τις οποίες οι μισές ήταν από άλλα μέρη της Ελλάδας, σειρά είχε ο 4ος «MOLYVOS URBAN MTB RACE» που διοργανώθηκε το διάστημα 3 και 4 Ιουνίου 2017 από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου.

O ετήσιος ποδηλατικός γύρος του Μολύβου, έχει γίνει πλέον θεσμός, και φέτος, απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη αίγλη, ανεβάζοντας τον αγωνιστικό πήχη. Η συμμετοχή αθλητών της Εθνικής ομάδας ορεινής ποδηλασίας, μεταξύ των οποίων και ο Πρωταθλητής Ελλάδας το 2016 Δημήτρης Αντωνιάδης, που εκπροσώπησε την χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το περασμένο καλοκαίρι, εκτίναξε το αγωνιστικό ενδιαφέρον στα ύψη.

Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε ο «SPRINT MTB MOLYVOS», ένας αγώνας ο οποίος είναι μια μικρή παραλλαγή του επίσημου αγώνα που κάνει η παγκόσμια ποδηλατική ομοσπονδία στα αντίστοιχα πρωταθλήματα και στους διεθνείς προολυμπιακούς αγώνες, ενώ το πρωί είχαν προηγηθεί οι παιδικοί αγώνες στο αλσύλιο του Μολύβου. Τη δεύτερη ημέρα πραγματοποιήθηκε ο κλασσικός «URBAN MTB MOLYVOS» στην ίδια διαδρομή που έγινε και πέρυσι, μέσα στον οικισμό του Μολύβου. Οι αθλητές απόλαυσαν  το ιστορικό κέντρο του χωριού με τα μαγαζιά, τις ταβέρνες και τα κρεμαστά μπαλκόνια, το παραδοσιακό λιμανάκι, το Βυζαντινό κάστρο, στη σημαντική αυτή ποδηλατική εκδήλωση, προσφέροντας πολύ όμορφες εικόνες στους θεατές.

Στη λήξη της πρώτης ημέρας τιμητικά βραβεία δοθήκαν στον Πρωταθλητή Ελλάδας ορεινής ποδηλασίας Δημήτρη Αντωνιάδη και στον διεθνούς φήμης υπεραθλητή, Steffen Streich, που διαμένει μόνιμα στη Λέσβο τα τελευταία 15 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους αγώνες παραβρέθηκε ο Έφορος Ορεινής Ποδηλασίας της Εθνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας ΕΟΠ κ. Παττές και δύο κομισάριοι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας στο πλαίσιο μίας συντονισμένης προσπάθειας που γίνεται για να ενταχθεί ο αγώνας την ερχόμενη χρονιά στο καλεντάρι πανελληνίων και προολυμπιακών αγώνων.


Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου παρέστη στους αγώνες και δήλωσε εμφατικά την υποστήριξη της Περιφέρειας σε τέτοιου είδους διοργανώσεις υψηλού επιπέδου καθώς και στην ένταξη των αγώνων στο πρόγραμμα των πανελληνίων και προολυμπιακών αγώνων.