Τίμησαν τον Λέσβιο Εύελπι Γ. Κουβελίδη, ο οποίος έπεσε ηρωικά μαχόμενος στη Μάχη της Κρήτης

Τίμησαν τον Λέσβιο Εύελπι Γ. Κουβελίδη


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 76ης επετείου της Ιστορικής Μάχης της Κρήτης, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με την Αδελφότητα Κρητών Λέσβου και τις συμμετοχές του Συλλόγου Κρητών φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Ερωτόκριτος», του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μπάλος», του Μορφωτικού Συλλόγου Πολιχνίτου και της Φιλαρμονικής Πολιχνίτου, διοργάνωσε εκδήλωση τιμώντας τον Λέσβιο Εύελπι Γεώργιο Κουβελίδη, ο οποίος έπεσε ηρωικά μαχόμενος στις 20 Μαΐου 1941 στη Μάχη της Κρήτης.

Στην εκδήλωση τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση τόσο για τον τιμώμενο, όσο και για τους πεσόντες Λέσβιους Ιωάννη Μαρινέλλη και Εμμανουήλ Δημήτριο.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Γεώργιος Καμπούρης, ο Γραμματέας της Αδελφότητας Κρητών Λέσβου κ. Γεώργιος Τρευλάκης και ο συγγραφέας της αυτοβιογραφίας του τιμώμενου Γεώργιου Κουβελίδη κ. Ευστράτιος Πάντας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, ο Στρατηγός της 98 ΑΔΤΕ Σταύρος Τσερπές, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιχνίτου κ. Δημήτριος Αλεξίου, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κα. Μαρία Αποστόλου και πλήθος κόσμου.


Την οργάνωση και επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κα. Καλλιόπη Πρωτογεράκη Γόμου.