Άμεσα οι αποζημιώσεις στους σεισμοπαθείς από τον Δήμο Λέσβου-Ξεκίνησαν οι διαδικασίες υποβολής των αιτήσεων για τις ζημιές

Την πρόθεση του να προκαταβάλει τις αποζημιώσεις για τον σεισμό ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις ανακοίνωσε ο Δήμος Λέσβου. 


Οι εκπρόσωποι του δήμου μάλιστα ενημέρωσαν χθες τους κατοίκους της Βρίσας, κυρίως για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να γίνει έγκαιρα η καταβολή των αποζημιώσεων.

Όπως ανακοινώθηκε. Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, τόσο στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όσο και στα ΚΕΠ του δήμου Λέσβου, καθώς και στα γραφεία των πρώην δήμων και τα κοινοτικά γραφεία. Μόνο για την περιοχή του Βρίσας, εκτός από τον Πολιχνίτο θα λειτουργεί γραφείο και στα Βατερά.

Αύριο Δευτέρα, συνεργεία εργολάβων ξεκινούν εργασίες σε τρεις περιοχές, Βρίσας -Πολιχνίτου, Πλωμαρίου και Μυτιλήνης όπου και θα γκρεμίσουν ετοιμόρροπους τοίχους και θα απομακρύνουν τα ερείπια για την ασφάλεια των κατοίκων. Όπως δήλωσε στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, ο αντιδήμαρχος Λέσβου Κώστας Κατσαρός «έχουν δηλωθεί τουλάχιστον 100 σημεία με ετοιμόρροπους τοίχους, από τα οποία θα ξεκινήσουν οι εργολάβοι, πάντα σε συνεργασία με τους μηχανικούς που πραγματοποιούν τους ελέγχους».

Οι σεισμολόγοι εξάλλου εμφανίζονται πλέον καθησυχαστικοί, μετά τον ισχυρό μετασεισμό μεγέθους 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες Σάββατο, στις 10.50 το βράδυ, αλλά και τον έντασης 4,6 Ρίχτερ που είχε προηγηθεί στις 6.40 το πρωί.