Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η άσκηση καταπολέμησης ρύπανσης από το Κ. Λ. Μυτιλήνης

Διενέργεια άσκησης καταπολέμησης ρύπανσης Κ. Λ. Μυτιλήνης


Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης διενήργησε την 14/06/2017 από ώρα 09:00 έως 15:00 στην Σκάλα Παμφίλων Λέσβου ‘ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ’ από κοινού με την εγκατάσταση διακίνησης πετρελαιοειδών «BP ΕΛΛΗΝΙΚΗ» και σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές και Φορείς. Συμμετείχε επίσης προσωπικό και μέσα της εταιρείας «ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ Α.Ε.», σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Παράρτημα Λέσβου), προσωπικό του Δήμου Λέσβου - (Τμήμα Καθαριότητας), το Σωματείο Φορτοεκφορτωτών Λιμένος & Προλιμένος Μυτιλήνης «Ο Ποσειδών» και το «Ρ/Κ ΙΩΑΝΝΗΣ Σ» Ν.Θ. 246. Παρευρέθησαν και ενημερώθηκαν σχετικά, κλιμάκιο στελεχών της 98 ΑΔΤΕ και εκπρόσωπος της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Σκοπός της άσκησης ήταν η εξάσκηση του προσωπικού του Κ.Λ.Μυτιλήνης με υλικά και μέσα που διαθέτει, καθώς και η βελτίωση του επιπέδου συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς, Υπηρεσίες νήσου Λέσβου και εθελοντικές ομάδες.

Με την διενέργεια της άσκησης διαπιστώθηκε το επίπεδο ετοιμότητας για την καταπολέμηση - αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης του θαλασσίου περιβάλλοντος και ο άρτιος συντονισμός των ομάδων εργασίας, με σκοπό να αποφευχθούν και κατά το δυνατόν να ελαχιστοποιηθούν, οι δυσμενείς επιδράσεις στο θαλάσσιο οικοσύστημα και τον άνθρωπο.

Η άσκηση εξελίχθηκε σύμφωνα με το σενάριο επιτυχώς, το προσωπικό που συμμετείχε έλαβε ουσιώδη εκπαίδευση, ενώ δεν καταγράφηκαν ελλείψεις στον εξοπλισμό των παράκτιων εγκαταστάσεων.


Ο Κεντρικός Λιμενάρχης
Πλοίαρχος Λ.Σ. ΠΑΣΣΑΔΗΣ Νικόλαος