3,500 Τούρκοι τουρίστες στην Λέσβο το τριήμερο – Πάνω από 4.000 επισκέπτες πέρασαν τις διακοπές του Ραμαζανιού στη Λέσβο

Σωτήρια αναδεικνύεται για ακόμα μία φορά για τη Λέσβο η τουριστική κίνηση από την Τουρκία.


Μετά το σεισμό της 12ης Ιουνίου παρατηρήθηκε προβληματισμός στους τούρκους επισκέπτες και ζητούσαν πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, παρατηρήθηκαν δε και ακυρώσεις κρατήσεων. Την περασμένη Παρασκευή μάλιστα είχε σημειωθεί 40% μείωση από τις αναμενόμενες αφίξεις όπως είπε στο σταθμό μας ο τουριστικός πράκτορας Άρης Λαζαρής, παγώνοντας την αγορά.

Ωστόσο τα χαμόγελα επανήλθαν το Σάββατο αλλά και την Κυριακή όπου γεμάτα έφτασαν και τα τέσσερα καραβάκια από την Τουρκία μεταφέροντας για τις δύο μέρες πάνω από 3.000 Τούρκους επισκέπτες, αναπτερώνοντας το ηθικό των ανθρώπων του τουρισμού που βλέπουν ότι η Λέσβος θα μείνει έξω από το» μοίρασμα της πίτας» των 30 εκατομμυρίων τουριστών που αναμένονται φέτος στη χώρα και έχει επενδύσει πολλά στις αφίξεις από την Τουρκία.»Έχει γίνει πολύ δουλεία όλο αυτό το διάστημα για να ενισχύσουμε την κίνηση από τη γείτονα και ευτυχώς παρά τα αρχικά προβλήματα, οι γείτονές μας έδειξαν και πάλι την εμπιστοσύνη τους.

Για το τετραήμερο περίπου 4.000 επισκέπτες πέρασαν τις διακοπές του Ραμαζανιού στη Λέσβο» τόνισε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο πρόεδρος της ένωσης τουριστικών πρακτόρων Παναγιώτης Χατζηκυριάκος.

Εντυπωσιακή και η ταχύτητα εξυπηρέτησης των επισκεπτών στο τελωνείο, ο χρόνος αναμονής ελέγχου έχει μειωθεί σημαντικά ενώ με τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει από το λιμενικό ταμείο Λέσβου οι συνθήκες αναμονής είναι αξιοπρεπείς. » Οι τέντες για σκίαση που έχουμε τοποθετήσει είναι προσωρινές για να μην αφήσουμε τον κόσμο να περιμένει μέσα στη ζέστη και το αμέσως επόμενο διάστημα θα αντικατασταθούν με πιο μόνιμη και καλαίσθητη κατασκευή » δήλωσε στο σταθμό μας ο αντιπρόεδρος του λιμενικού ταμείου Λέσβου Κυριάκος Πετρέλλης.


Πηγη ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ