Σπείρα στην Μυτιλήνη διακινούσε ναρκωτικά σε μετανάστες- 3 συλλήψεις- Σε αγρόκτημα έκρυβαν τις ναρκωτικές ουσίες (pic)

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ
Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα στη Μυτιλήνη, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, -197- γραμμάρια περίπου ακατέργαστης κάνναβης (χασίς)

Συνελήφθησαν, την Τρίτη (30-05-2017) στη Μυτιλήνη, μετά από οργανωμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 37 και 23 ετών και ένας 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση-  για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και για αντίσταση.
                                                                         
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ
Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκαν ο 37χρονος και ο 23χρονος στην πόλη της Μυτιλήνης και σε αστυνομικό έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν τρεις (3) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη (χασίς), βάρους     -35- γραμμαρίων περίπου.  Ο 37χρονος, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, προέβαλε αντίσταση, απωθώντας βίαια τους αστυνομικούς.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του 46χρονου, στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, το οποίο όπως διακριβώθηκε, το χρησιμοποιούσε ο 37χρονος για την απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις (4) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -162- γραμμαρίων περίπου, τριάντα έξι (36) κενές νάιλον συσκευασίες και μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, με υπολείμματα ναρκωτικής ουσίας.  

Από την περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο 23χρονος παραλάμβανε τις ναρκωτικές ουσίες από τον 37χρονο και ακολούθως τις προμήθευε, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε αλλοδαπούς στη Μυτιλήνη.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν επίσης, δύο (2) κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων και μία (1) δίκυκλη μοτοσικλέτα,  η οποία χρησιμοποιούταν για τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης.