28 μικροί ερευνητές προσπάθησαν να βοηθήσουν στην εκτέλεση της διαθήκης του Στρατή Ελευθεριάδη στην Μυτιλήνη

Συνολικά 28 μικροί ερευνητές με την καθοδήγηση των… «συμβολαιογράφων του Στρατή Ελευθεριάδη» προσπάθησαν να βοηθήσουν στην εκτέλεση της διαθήκης του!


Για μιάμιση περίπου ώρα τριγυρνούσαν στο μουσείο και προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν τα χαμένα έργα και στη συνέχεια να ολοκληρώσουν την αποστολή με τους πίνακες από εκείνη την ιστορία που έφτασε στα μέρη μας από ένα μακρινό βασίλειο.

Όλα αυτά συνέβησαν στο Μουσείο - Βιβλιοθήκη Τεριάντ με 17 παιδιά πρόσφυγες από το Κέντρο Φιλοξενίας του Δήμου Λέσβου στον καρά Τεπέ και 11 παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης.

Οι μικροί επισκέπτες παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εργαστηρίου μουσειολογίας «Museolab» του τμήματος πολιτισμικής τεχνολογίας και επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που, φέτος, οργάνωσε και υλοποίησε έναν κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Μουσείο - Βιβλιοθήκη Τεριάντ.

Μετά από τους 500 περίπου μαθητές από όλη τη Λέσβο που συμμετείχαν, από τις αρχές Μαρτίου, στα προγράμματα αυτά, η φετινή σχολική χρονιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο. Το πρόγραμμα συνέβαλε, με τον τρόπο του, στο πιλοτικό πρόγραμμα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης βορείου Αιγαίου με τίτλο «Μπορούμε ΜΑΖΙ». Έδωσε στα παιδιά μια ακόμη ευκαιρία να συνεργαστούν και να παίξουν μαζί.

Να σημειωθεί εδώ ότι το πρόγραμμα «Μπορούμε ΜΑΖΙ» έχει στόχο την προετοιμασία ένταξης των παιδιών προσφύγων στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, με την προώθηση κοινών δράσεων των παιδιών που ζούσαν από πριν στη Μυτιλήνη και παιδιών που τα έφερε εδώ το προσφυγικό κύμα των τελευταίων χρόνων. Η δράση έγινε πραγματικότητα με την υποστήριξη της Κίνησης πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ