«Ρεσιτάλ για δύο βιολιά»- Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης, Αρχοντικό Χαλίμ Μπέη- 28 Ιουνίου

ΟΙ Γέφυρες Τέχνης - ART Bridges  σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λέσβου και την Κίνηση Πολιτών «Συνύπαρξη στο Αιγαίο»,  παρουσιάζει:


Η  Μουσική  συναντά  τΑ  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ρεσιτάλ για δύο βιολιά
 με τις Δανάη Κολέτσα και María Francisca Rocca Arbeláez

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 Ιουνίου 2017   στις 8:30 μ.μ.

Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης, Αρχοντικό Χαλίμ Μπέη
Αδραμυτίου 46

Είσοδος  ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Μια συναυλία καλωσόρισμα του καλοκαιριού στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης. Η Δανάη Κολέτσα και η María Francisca Rocca Arbeláez θα ερμηνεύσουν έργα Νοτιοαμερικανών, Ευρωπαίων και Τούρκων συνθετών σ’ ένα περιβάλλον γεμάτο ιστορία και τέχνη.

Η βραβευμένη Ελληνο-κολομβιανή βιολονίστα María Francisca Rocca Arbeláez, γεννημένη το 1995, ξεκίνησε μαθήματα βιολιού με τον Oles Yasko και φλάουτου με τον Μαρκαγιάν Τσέρεντσουκ στο Ρέθυμνο. Παρακολούθησε θερινά σεμινάρια στο Mozarteum του Salzburg. Από το 2008 συνέχισε με υποτροφία στη Θεσσαλονίκη στο «Νέο» (υποτροφία-Βραβείο «Κοσμά Γαλιλαία») και το Κρατικό Ωδείο με την Irina Dragneva, και στην Αθήνα στο Ωδείο Kodály με τον Γιώργο Δεμερτζή.

Συμμετείχε στην Παιδική-Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, το Μουσικό Σύνολο του Keshet-Eilon, τη Συμφωνική Ορχήστρα Mendi Rodan της Μουσικής Ακαδημίας της Ιερουσαλήμ και τη Sinfonietta Beer-Sheva στο Ισραήλ. Έχει κάνει σόλο εμφανίσεις στη Cinematheque του Tel-Aviv προσκεκλημένη της Πρεσβείας της Κολομβίας, και της Ελληνικής Κοινότητας Ιεροσολύμων κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το 2015. Ερμήνευσε βιολί, φωνητικά και Κρητική λύρα ενώπιον του Πατριάρχου Θεόφιλου του Γ’ στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Στην Αθήνα εμφανίσθηκε προσκεκλημένη της Πρεσβείας του Μεξικού και στη Θεσσαλονίκη σε μουσικό σύνολο υπό τον Αλέξανδρο Χαλάψη με σολίστ τον θρυλικό Ivry Gitlis. Έχει ηχογραφήσει ερμηνεύοντας μουσική για βιολί και φωνητικά στη θεατρική παράσταση «Η ζωή μπροστά σου» της Άννας Βαγενά, και στην παραγωγή (CD) «Tsigele-Migele» της φημισμένης ερμηνεύτριας μουσικής Yiddish Ruth Levin.

Παρακολούθησε τα διεθνή σεμινάρια του Keshet-Eilon με τους Ivry Gitlis, Guy Fieger και Rudolf Coelman. Είναι τελειόφοιτη της Ακαδημίας Μουσικής και Χορού της Ιερουσαλήμ με τον καθηγητή Moti Schmitt και παρακολουθεί μαθήματα τελειοποίησης στην Αθήνα με τον Αλέξανδρο Χαλάψη.

Από το καλοκαίρι του 2016 είναι σε εθελοντική βάση Μουσική Συντονίστρια της Δημιουργικής  Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας ART Angels Relief Team.


Η Δανάη Κολέτσα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1988. Σπούδασε βιολί στο Μακεδονικό Ωδείο (Δίπλωμα το 2006), στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τον Δημήτρη Χανδράκη και στο Linz της Αυστρίας-μεταπτυχιακό Δίπλωμα σολίστ το 2015, με τους Ματθαίο Καριόλου και Albert Fischer.

Συμμετείχε σε πολυάριθμες νεανικές και επαγγελματικές ορχήστρες στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, όπως την Algarve-Πορτογαλία, Philarmonie Salzburg, Oesterreichische Symphoniker-Linz, Wiener Jeunesse Orchester-Βιέννη, Junge Philarmonie Freidstadt.

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με τις ορχήστρες Musikverein Engerwitzdorf και KammerOrchester του Πανεπιστημίου Anton Bruckner, ενώ παρακολούθησε  σεμινάρια με διεθνώς καταξιωμένους καθηγητές όπως οι Γιώργος Δεμερτζής, Max Zorin, Ulf Hoelscher, Georg Hamann και Χρήστος Πολυζωίδης.

Από το 2015 διδάσκει βιολί σε Μουσικά Σχολεία.