Παλαίμαχοι της Μπαρτσελόνα και επίλεκτοι παλαίμαχοι του ΠΣΑΠ έπαιξαν για την Λέσβο- 2.500 φίλαθλοι τους αποθέωσαν (vids, pics)

Το βράδυ της Πέμπτης (08/06) ομάδα επίλεκτων του ΠΣΑΠ έπαιξαν με τους παλαίμαχους της Μπαρτσελόνα, σε φιλικό στήριξης των προσφύγων αλλά και υποστήριξης της Λέσβου που δοκιμάστηκε από την προσφυγική κρίση.

Το σκορ 3-3

Ο Δήμος Λέσβου συμμετείχε σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Φιλοξένησε στην πόλη της Μυτιλήνης τους παλαίμαχους της Μπαρτσελόνα, οι οποίοι βρέθηκαν στο πλευρό προσφύγων, που διαμένουν σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας.

Ο Σύλλογος των παικτών της Barça επιθυμούσε να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με τη δύσκολη κατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα και να προωθήσει μία εκστρατεία εξεύρεσης πόρων για την κάλυψη των ανθρωπιστικών αναγκών τους.

Στο περιθώριο της επίσκεψής τους έδωσαν φιλικό με τους παλαίμαχους του ΠΣΑΠ.

Μικροί και μεγάλοι έδωσαν το παρών στο Εθνικό Στάδιο Μυτιλήνης και παρακολούθησαν το παιχνίδι, το αποτέλεσμα του οποίου είχε φυσική μικρή σημασία.

Οι παλαίμαχοι του ΠΣΑΠ που αγωνίστηκαν, με προπονητή τον Νιόμπλιας Νικόλαος, ήταν οι εξής: Σουλογάννης Γεώργιος, Παχατουρίδης Θεόδωρος, Μαρινάκης Πέτρος, Ζαφειράκης Άγγελος, Κούτσης Γεώργιος, Τζιωρτζόπουλος Σταύρος, Χλωρός Ιωάννης, Λυμπερόπουλος Νικόλαος, Αμανατίδης Ιωάννης, Φραντζέσκος Κων/νος, Πούλιος Κων/νος, Νιόμπλιας Νικόλαος, Καρασαββίδης Θεόφιλος, Σίνισα Γκόγκιτς, Παπαδόπουλος Βασίλειος, Κοπιτσής Χάρης, Ζελενίτσας Χαράλαμπος, Λουκάς Βύντρα

Για τη Μπαρτσελόνα, με προπονητή τον Ζοζέ Παλάου, έπαιξαν οι: Αρούνα Μπαμπανγκίντα, Μάριο Αλμπέρτο Ρόσας, Σεμπαστιάν Ερέρα, Χοσέ Πέρεθ Σερέρ, Σαλβαδόρ Μιράκλε, Χαβιέρ Ντελγάδο, Χόρδι Φερόν, Χόρδι Μαρτίνεθ, Όσκαρ Ογιές, Χουάν Χεσούς Μπλανκέρα, Σέρχιο Πέρεθ, Σέρχιο Τσαβαρία, Χουάν Αντόνιο Κανιάδας, Εδουάρδο Χουάν, Τζουσέπ Παλάου, Ιγνάθιο Γριφέ, Ενρίκε Καστέγια, Αλοΐζιο Πιρές Άλβες, Ζουλιάνο Μπελέτι, Εντμίλσον Χοσέ Γκόμες ντε Μοράες.

Το φιλικό παρακολούθησαν 2.000 φίλαθλοι, ενώ το παρών έδωσαν 100 πρόσφυγες από τον καταυλισμό του Καρα Τεπε. 

O Τζουλιάνο Μπελέτι, o μεγάλος Βραζιλιάνος αμυντικός, «χρυσό» δεξί μπακ της Μπαρτσελόνα την τριετία 2004-2007, που το 2006 έγινε ήρωας των κυανέρυθρων βάζοντας το νικητήριο γκολ στον τελικό με την Άρσεναλ χαρίζοντας στην ομάδα του το Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 14 χρόνια, σήμερα έγινε ο ήρωας των μικρών προσφύγων του Καρά Τεπέ. Πολλά γκολ μαζί με τον Μπελέτι δέχθηκε κι ο Εντμίλσον, Βραζιλιάνος κι αυτός, αμυντικός με θητεία σε Μπαρτσελόνα, αλλά και σε Λυόν, Σάο Πάολο, Σαραγόσα, Παλμέιρας και Βιγιαρεάλ, αλλά κι ο επίσης Βραζιλιάνος Αλοΐσιο.   Όλοι τους μαζί με πολλούς ακόμα αποτελούν την ομάδα των βετεράνων της «μπλαουγκράνα» που το απόγευμα της Πέμπτης αντιμετώπισαν στο γήπεδο της Μυτιλήνης ομάδα επιλέκτων βετεράνων ποδοσφαιριστών της Ελλάδας σε έναν αγώνα στήριξης των προσφύγων αλλά και υποστήριξης της τοπικής κοινωνίας που δοκιμάστηκε από την προσφυγική κρίση.

Παρών στο γήπεδο ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνος ο οποίος σημείωσε με δήλωση του πως «με την επίσκεψη των διεθνών παικτών της Μπαρτσελόνα στο νησί, δίνεται η δυνατότητα να διαπιστωθεί ότι η Λέσβος έχει επιστρέψει στην κανονικότητα, ότι έχουν γίνει παρεμβάσεις που έχουν αναδείξει ακόμα περισσότερο τις ομορφιές που διαθέτει και είναι ο ιδανικός τόπος διακοπών».


Δείτε τα πλανά που κατέγραψε live το LesvosPost.com από τα 2 ημίχρονα καθώς και ένα μέρος της συνέντευξης τύπου μέσω της σελίδας του στο Facebook:

Αύριο περισσότερο υλικό ΜΟΝΟ από το LesvosPost.com

Α ημίχρονο:



Β ημίχρονο:



Συνέντευξη τύπου